СТОЛИЦЯ

05.10.2006
Самотнім — дешевше телебачення

      Самотні кияни похилого віку платитимуть за телебачення 50 відсотків. Про це йдеться в розпорядженні Київської міської державної адміністрації — самотні літні кияни отримуватимуть щоквартальну адресну матеріальну допомогу для часткової оплати вартості соціального пакета послуг кабельного телебачення. Для цієї доброї справи із міського бюджету виділено більш як 425 тисяч гривень. Отже, самотнім пенсіонерам та непрацездатним саме час звертатись до управлінь праці та соціального захисту з відповідними заявами і потрібними документами, серед яких — копія договору з організацією, що надає послуги кабельного телебачення, зазначає прес-служба КМДА.

Малозаможним — більше грошей

      Міський голова  Леонід Черновецький підписав три розпорядження про виділення коштів загальною сумою понад 8,2 мільйона гривень на виконання міської комплексної програми «Турбота». Про це повідомляє прес-служба КМДА. Левову частку цих грошей призначено на одноразову адресну матеріальну допомогу з нагоди відзначення Дня ветерана. Її отримають понад чверть мільйона киян, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення та Пенсійного фонду: як одержувачі пенсій та державної соціальної допомоги в розмірі, що не перевищує 450 гривень. Загалом ці виплати становлять більш як 7,8 мільйона гривень. Ще один грант милосердя — 270 тисяч гривень — призначається Спілці матерів розумово відсталих інвалідів міста «Сонячний промінь»: на проведення V Міжнародного інтеграційного театрального фестивалю «Сонячна хвиля». А понад 110 тисяч гривень спрямовується для фінансової підтримки семи київських громадських організацій інвалідів.

Спраглим — якісну воду

      Столична питна вода відповідає усім нормам безпеки. Принаймні так стверджує головний санітарний лікар України Сергій Бережнов. За його словами, в окремих районах міста спостерігаються відхилення води щодо бактеріологічного складу, однак вони не перевищують 0,01-0,02 відсотка і залежать від стану водопроводу. Окрім того, санітарно-епідеміологічні служби постійно перевіряють якість води в бюветах.