Фіни можуть гуляти вулицями спокійно

13.10.2016
Фіни можуть гуляти  вулицями спокійно

На вулицях Гельсінкі безпечно і вдень, і вночі.

Арабські країни Катар і Об’єднані Арабські Емірати опинилися в трійці найбезпечніших держав світу в 2015 році. Звіт на цю тему опублікувала міжнародна неурядова організація «Світовий економічний форум». А найбезпечнішою для життя серед 141-ї країни є Фінляндія. Варто зазначити, що цьогоріч України немає у переліку у зв’язку з недостатньою інформацією про ситуацію в країні. А наша сусідка Польща, до якої найчастіше їздять українці у закордонні подорожі, в цьому рейтингу посіла 35-ту сходинку.
Експерти фонду врахували кількість скоєних середньостатистичних злочинів, інцидентів, пов’язаних із насильством і тероризмом. Фахівці вивчили також рівень ефективності поліцейських служб. Сайт Польського радіо, який подав цю інформацію, наводить слова посла Польщі в ОАЕ Роберта Росєка, який наголошує, що число польських туристів, які подорожують до Абу-Дабі або Дубаю, останніми роками зросло. «Такі історичні напрямки як Туніс і Єгипет нині менш популярні. Поляки шукають місця не тільки привабливі, а й такі, що задовольняють їхні вимоги щодо безпеки», — наголосив посол. Певне, це стосується і туристів з бага­ьох інших країн.
За даними доповіді «Світового економічного форуму», в ОАЕ активно розвивається не тільки підприємництво, а й туризм. «Проведення міжнародної виставки EXPO-2020 та будівництво таких комплексів як Лувр та Музей Ґуґенгайма свідчать про розвиток туристичної інфраструктури», — написали експерти зі «Світового економічного форуму».
Рейтинг фонду закривають такі держави як: Нігерія, Ємен, Пакистан і Венесуела. Ірак, Афганістан та Лівія, як і Україна, до рейтингу не потрапили.