Трамвай бажання

26.01.2016
Трамвай бажання

Вінниця заявила про амбітні транспортні плани на новий, 2016, рік: міська влада пообіцяла виготовити та запустити в роботу три власні трамваї.

Втілення цих намірів — це продовження виробництва вінничанами електротранспорту, серію якого вже запустили восени минулого року. Планами поділився мер Вінниці Сергій Моргунов на сесії міськради.

До того Вінниця оновлювала муніципальний автопарк за рахунок нехай ще й у гарному стані, але все ж швейцарського, чеського та ін. секонд-хенду.

У транспортній компанії Вінниці кажуть про майбутні три новi трамваї марки VinWay. Місцеві конструктори за базу вагона взяли ходову частину чеського вагона КТ4СУ, а кузов  зробили оригінальним. Із міського бюджету на новинку витратили 3,6 млн. грн. 

Окрім того, за словами керівництва міста, нинішнього року нарешті реконструюють трамвайну колію на одній із найбільш навантажених дільниць обласного центру — площі Гагаріна.

Не забули й про старі тролейбуси, якi вінницька транспортна компанія зобов’язалася повністю доремонтувати цього року, їх капітальний ремонт розпочали ще в 2012 році. Ну й на завершення, аби «добити» вінничан гарними обіцянками, місцева влада заприсяглася поповнити муніципальний автобусний парк двома новими машинами.