Коли зароджується зло

16.09.2014
Коли зароджується зло

Віктор Савченко.

«Я відкрив цей код»

Віктор Савченко завітав до корпункту «України молодої» з неприхованою стурбованістю:

— Хочу застерегти від того, що проводити вибори до Верховної Ради України саме 26 жовтня — це вкрай небезпечно.

— На чому базується така ваша стурбованість? — цікавлюсь я.

— На підставі моїх досліджень. Усе ж я є автором книг «І бачив я звірину...», «Пророцтво четвертого звіра: Даниїл» та «Сочти число зверя». Йдеться у них про число звірини. Це — з «Об’явлення святого Івана Богослова». «Хто має розум, нехай порахує число звірини, бо воно чисто людське. А число її шістсот шістдесят шість», — пише пророк у тринадцятій главі «Об’явлення...».

Я «порахував» число звірини, а точніше відкрив його код. Відтак вийшов і на події, які пов’язуються з цим числом, — спочатку назвав роки, в які вони відбуваються, а згодом — місяці і дні. Щодо років не буду повторюватися — вони (минулі і наступні) наводяться у згаданих книгах. Що ж стосується місяців, то їх я вирахував після того, як вийшли у світ книги. Це — квітень, липень і жовтень. А в них найнебезпечніші дні: у квітні — 9-те число, у липні — 8-ме і 17-те, у жовтні — 6, 15 і 24.

— Однак вибори відбудуться не 24 жовтня, а 26-го ...

— Поганий весь місяць. А числа 6, 15 і 24 — найгірші і найнебезпечніші в ньому і в усьому році. 26 жовтня — найближчий день до епіцентру (24), від якого слід «танцювати». Євромайдан теж, по суті, розпочався у жовтні, розгорівся у листопаді, а потім пішли смерті. Це вже наслідки.

І Помаранчева революція теж починалася о цій порі. І Жовтнева революція 1917 року — також...

— Але, даруйте, — і Євромайдан, і Помаранчева революція у нашій свідомості сприймаються як позитивні події...

— Не сперечаюся. Але мова про те, у що такі події можуть вилитися у подальшому. Добре, коли запанує лад. Таке часто буває. Згадайте хоча б Польщу, Чехію... На жаль, у нас цього не сталося. Ми тільки подихали кілька років справжньою свободою. Але лідери революції не поділили влади, і, зрештою, прийшов тоталітаризм у найпотворнішій і найбрутальнішій формі. Такої розгнузданої сваволі наше суспільство не знало з часів НКВС. Україна з демократичної республіки стала «Паханатом».

— А Євромайдан?

— Євромайдан вилився у те, що маємо на сьогодні, — військову агресію з боку «старшого брата». Але якщо порівняти нещастя й людські жертви з перспективою, перед якою стоїть Україна, то виграш бачиться мені незрівнянно більшим.

— Ви можете підкріпити ще якимись подіями ці ваші числа?

— Запитання на запитання: яка подія нещодавно сколихнула весь світ? Нагадаю: збитий російськими військовими над Донбасом малайзійський Боїнг-777. Це сталося 17 липня. А тепер ближче до нас — у якому місяці 2012 року прогриміли чотири теракти у Дніпропетровську? Знову ж таки, у квітні 27 числа.

— Це може бути й випадковістю...

— Може. А ось iще декілька «випадковостей».

Датою початку конфлікту на Донбасі вважається 7 квітня.

Друга світова війна розпочалася першого вересня, коли Німеччина вдерлася до Польщі. Але це вже був наслідок програми Гітлера. Ось записка одного з посадовців Рейху іншому посадовцеві: «19 липня 1939 року. Я запропонував би, щоб пан рейхсміністр доповів про це фюреру до 22-го числа цього місяця. Ми, сказав я, мусимо завжди мати на увазі військове рішення данцизького питання і провину звалити на поляків, у той час, коли направлення загону кораблів у Данциг розглядалося б на міжнародній арені як початок очікуваного всіма німецько-польського конфлікту». Тобто, рішення про напад на Польщу було прийнято в якийсь із днів липня.

Перша світова війна: 28 червня 1914 р. у Сараєво серб Г. Принцип із таємної організації «Млада Босна» смертельно поранив ерцгерцога Франца Фердинанда. Австрійський уряд звинуватив у цьому вбивстві Сербію і вручив сербському уряду ультиматум. Він не був прийнятий Сербією і став приводом для оголошення Австро-Угорщиною 28 липня1914 р. війни Сербії.

Додайте сюди жовтневий заколот у Росії 1917 року — матимете ключові події людства двадцятого століття. Незайве навести ще одне пророцтво Нострадамуса про Російську імперію: «...а в жовтні місяці стануться такі великі зміни, що подумають, начебто сила тяжіння землі втратила свою природну спрямованість і зануриться вона в постійний морок...».

А ось наказ голові ВЧК Дзержинському:

«В соответствии с решением В.Ц.И.К. и Сов. Нар. Комиссаров, необходимо как можно быстрее покончить с попами и религией.

Попов надлежит арестовывать, как контрреволюционеров и саботажников, расстреливать беспощадно и повсеместно. И как можно больше.

Церкви надлежат закрытию. Помещения храмов опечатывать и превращать в склады».

Підписали Ленін і Калінін.

У цьому наказі дивує не так безмежна жорстокість, як те, що його було підписано першого травня 1919 року. А отже, рішення приймалося у квітні.

— У своїх езотеричних книгах ви детально розбираєте, як відкривали код «числа звіра». Тепер же даєте тільки результат, а як ви до нього прийшли — не пояснюєте. А це вселило б більшу довіру до ваших застережень.

— Якби не така серйозна ситуація, яка склалася в Україні, я б не став оприлюднювати ці числа. Як колись не поспішав публікувати свої дослідження по числу звірини. Ну, це у мене від науковця. Я все життя займався науковою діяльністю. А там серйозно ставляться до істини, факту. Зрештою від такої неквапливості буває й користь. Так, iз часу публікації моїх книг з езотерики минуло чимало років, а досі ніхто не спростував ні мого коду числа звірини, ні жодного з пророцтв, які я за його допомогою дешифрував. Самі ж книги тепер публікують на сотнях (якщо вже не тисячах) сайтів зовсім незнайомі мені люди.

«Закон Мора поступово згасне...»

— Пане Вікторе, і все ж на підставі своїх досліджень, які отримали великий резонанс, що ви можете сказати про подальший перебіг подій для України? Наприклад, ті ж Нострадамус і баба Ванга, судячи з численних інтернет-публікацій, оптимізм немовби навіюють тільки для Російської імперії саме на чолі з Владіміром Путіним, але ніскільки не для України і навіть не Європи...

— Щодо оптимізму, то тут треба не помилитися, хто його навіває — пророк чи той, хто тлумачить пророцтво. На жаль, мені невідомі пророцтва Ванги щодо України. Що ж стосується Нострадамуса, то тут усе зрозуміло. Ось його слова щодо Російської імперії: «Потому в Атилі зародиться велика імперія Антихриста, і проіснує вона 73 роки і сім місяців...». Що й здійснилося з великою точністю. Саме стільки часу минуло від дня заснування більшовицької імперії до 19 серпня 1991 року.

Мабуть, не варто переконувати, що Атила — то держава, яка була розташована на землях царювання вождя гунів Атили, тобто, територія Російської імперії.

Нострадамус пророкував приблизно у 1655 році. Назва ж «Росія» з’явилася тільки після 1720-го. До того часу на мапах світу вона позначалася як Московія, Московське царство, Московське велике князівство. Отож Нострадамус територію майбутньої Російської імперії назвав Атилою, так само, як в одному зі своїх катренів Україну назвав Борисфеном — від назви найбільшої водної артерії країни.

«Закон Мора поступово згасне,

Затим (прийде) інший, значно привабливіший, Борисфен перший прийде встановити (Своїми) талантами (дарами) й мовою Більш привабливий закон».

Автор «Закону Мора» англійський письменник Томас Мор (15—16 століття), який написав роман «Утопія». Суспільний лад на вигаданому ним острові Утопія так сподобався економістові Карлу Марксу, що він узяв його прототипом комуністичного суспільства. До речі, хто прочитає програму КПРС, то знайде там багато спільного з фантастичним романом Мора.

На наших очах завершується згасання «закону Мора». Водночас борисфеніди — спортсмени і співаки — зараз домінують в усьому світі. Наша мова нарешті вирвалася з лінгвістичної в’язниці.

— Якщо говорити про загрози нинішні, то це те, наскільки далеко зайде Путін...

— Путіну, окрім усього, слід подякувати за те, що об’єднав українців. За всю історію нашого народу, починаючи, мабуть, від Хмельницького, жодному з політиків не вдалося того зробити навіть близько. Зараз маємо нечувано згуртовану політичну націю. Такого патріотизму, такої солідарності, такого гострого почуття відповідальності за долю держави ніколи не було на нашій землі. На жаль, ціна об’єднання виявилася занадто високою. Коли восени минулого року влада вперше розігнала Євромайдан у Києві, навряд чи хтось міг передбачити такий жахливий розвиток подій.

Але, напавши на Україну, Путін недооцінив одного. За двадцять три роки незалежності в Україні виросло ціле покоління, яке не знало неволі. І ті, що народилися років за п’ятнадцять до розпаду СРСР, теж не пам’ятають звірства, яке панувало в радянській системі доти. Тобто, загалом виходить близько 40 років. Пам’ятаєте, у Біблії Мойсей водив свій народ по пустелі 40 років? Ось так і в Україні — десь стільки ж років, як і земляки Мойсея, наші люди не знали неволі.

ДОСЬЄ «УМ»

Віктор Васильович Савченко народився у 1936 році у місті Вознесенську Миколаївської області. У 1963-му закінчив хіміко-технологічний факультет Дніпропетровського металургійного інституту, а згодом — аспірантуру. Кандидат хімічних наук. Працював у Макіївському науково-дослідному та Дніпропетровському металургійному інститутах.

З 1984 року — член Спілки письменників України. З 1994-го по 2002-й очолював дніпропетровську обласну письменницьку організацію. Автор окультного дослідження «І бачив я звірину...», інших езотеричних творів, романів, повістей, оповідань, драми. Насамперед відомий у жанрі наукової фантастики, яка, за визначенням критиків, має українське забарвлення і корені, що вирізняє його з-помiж інших письменників, представлених у цьому літературному напрямі.