«Трясця» з Карпат

«Трясця» з Карпат

Співробітники Румунського інституту фізики землі б’ють на сполох. За їхніми даними, так звана «зона Вранча» — нестабільна сейсмічно активна ділянка стику Південних і Східних Карпат, яка практично повністю припадає на територію Румунії, — може стати епіцентром потужного землетрусу. Вони вибудовують послідовність: після недавніх катастрофічних землетрусів на Гаїті та в Чилі «ланцюжок» може привести й до «зони Вранча», передає агентство «Ліга». За словами директора інституту Георге Мурмуряну, поштовхи у Карпатах можуть сягнути 8—9 балів за шкалою Ріхтера. «Епіцентр залягатиме глибоко в землі, і чим глибше — тим потужнішим буде землетрус. Відчують його навіть у Москві!» — каже румунський науковець.

Мерська «дипломатія»

Мерська «дипломатія»

Діяльність київської мерії шокує не лише українське суспільство, а й світову громадськість. Днями Республіка Чехія направила Україні дипломатичну ноту, аби з’ясувати ситуацію довкола планів столичної влади щодо продажу будівлі, в якій посольство орендує приміщення. Як повідомляє чеське видання «Право» (Pravo), у представництві іноземної держави обіцяють об’єднати в боротьбі за дах над головою інші посольства, яких стосується ця проблема, і не розуміють, на яких підставах столичні чиновники продають орендоване дипломатичними місіями нерухоме майно.

«Мантії» сепаратизму

«Мантії» сепаратизму

Кримчанина, який закликав до розколу України, за ґрати не кинуть. Днями Верховний Суд України, розглянувши касаційну скаргу двох адвокатів Семена Клюєва, скасував вирок Апеляційного суду Криму тримісячної давності. Ним 69річного євпаторійського активіста так званого Народного фронту «Севастополь—Крим—Росія» Клюєва було засуджено до чотирьох років позбавлення волі з відстрочкою покарання на два роки за публічний заклик до порушення територіальної цілісності України. Точніше наразі кримінальну справу повернуто до Сімферополя на повторний розгляд.

Пам’ятай легендарного генерала!

Пам’ятай легендарного генерала!

Учора націоналпатріотичні сили вшанували 60ту річницю з дня загибелі головнокомандувача УПА Романа Шухевича. У Києві акція пам’яті визначного борця за незалежність України стартувала біля Жовтневого палацу в Києві, де патріотичні організації, зокрема Конгрес українських націоналістів, спільно зі священнослужителями відправили панахиду. Потім учасники заходу планували сформувати факельну колону й вирушити до Європейської площі, де зі свічок мали намір викласти напис «УПА». А на майдані Незалежності активісти київської міської організації УНАУНСО обіцяли організувати «несанкціонований мітинг», роздаючи перехожим агітаційні матеріали патріотичного змісту. Окрім того, як повідомив «УМ» лідер київської міської організації УНАУНСО Ігор Мазур (Тополя), громадська організація Українська община Києва вже підготувала звернення до влади столиці з проханням перейменувати одну з вулиць Києва на честь Шухевича.

Слухняним панянкам — тортики!

Слухняним панянкам — тортики!

У Криму до Міжнародного жіночого дня для представниць прекрасної статі підготували незвичайні «подарунки». Сьогодні в Сімферополі в рамках антитютюнової акції «Ти — квітка, бережи себе» порушать проблему жіночого куріння. «У центрі міста волонтери вітатимуть жінок з 8 Березня і даруватимуть квіти в горщиках, при цьому пропонуючи вибрати природну квітку в звичайному горщику або рослину, вкриту смолою, але в «гламурній» посудині, — розповіли в прес–службі коаліції «Крим без тютюнового диму».

Усе буде в шоколаді!

Усе буде в шоколаді!

На три дні Львів стане шоколадною столицею України. Впродовж 6, 7 та 8 березня тут у буквальному сенсі навіть фонтани заб’ють шоколадними струменями. У місті тесатимуть скульптури з шоколаду, будуватимуть солодке містечко і навіть проведуть шоколадний бал. Зробити «все в шоколаді» львів’янам обіцяють організатори третього «Міського свята шоколаду» — які, за чутками, пов’язані незримими солодкими нитками з командою міського голови Андрія Садового. Святкові дійства відбуватимуться на площі перед Львівською оперою, у Палаці мистецтв та Будинку вчених. Шоколадні гуляння просто неба будуть безкоштовними (хоча солодощі, зрозуміло, не роздаватимуть, а продаватимуть), а от за решту забав, зокрема й Шоколадний бал, доведеться заплатити.

Хочеш земельку — неси хабар

Хочеш земельку — неси хабар

Відпочинок у Карпатах полюбляють багато українців. Відповідно, і бізнес там іде непогано: як гриби, ростуть бази відпочинку, дерев’яні котеджі, з’являються нові підйомники та лижні бази. Стати власником карпатської землі є чимало охочих, але на всіх, звичайно, не вистачить. На цьому деякі хитромудрі чиновники і вирішили підзаробити. За що й потрапили до рук буковинських правоохоронців.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики