Луценко пропонує провести дебати у бібліотеці

15:57, 06.04.2019
Луценко пропонує провести дебати у бібліотеці

(УНІАН)

Генеральний прокурор Юрій Луценко пропонує кандидатам у президенти Петру Порошенку та Володимиру Зеленському провести дебати в бібліотеці.

 

Про це він написав у суботу на своїй сторінці в Facebook.

 

"Я за дебати в бібліотеці. Із попередньою здачею річних декларацій прочитаних книжок", - пожартував Юрій Луценко.

 

 

Як повідомляла "УМ", у середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

Також чинний президент закликав опонента разом здати аналізи в державній лабораторії НСК "Олімпійський" у п'ятницю, о 9:00, проте Володимир Зеленський обрав приватну лабораторію Євролаб, що належить його Андрію Пальчевському, який публічно висловлювався на його підтримку.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Арбітром у "битві лабораторій" виступила в.о.мінстра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка рекомендує звертатися за правдивими тестами на наркотики та алкоголь таки до фахівців антидопінгового центру олімпійського комітету, які працюють зі спортсменами.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Тим не менш, Володимир Зеленський прийшов до лабораторії "Євролаб", де аналізи в нього взяв актор серіалу "Свати" і колишній учасник кулінарного шоу "МастерШеф" Влад Кирякулов. Після того, як актора впізнали, в мережі заговорили про театральну постанову замість реального взяття аналізів.

 

А в штабі Порошенка заявили, що немає жодних підстав вважати, що в лабораторії Пальчевського зможуть об'єктивно розглянути результати аналізів Зеленського.

 

Пізніше кандидат у президенти Володимир Зеленський оприлюднив результат аналізу, згідно з яким наркотичних речовин у його організмі немає. При цьому спершу він оприлюднив аркуш, на якому датою здачі аналізу значиться 2 квітня, а за 15 хвилин - із датою 5 квітня.


Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.

 

  •