Аналізи Зеленського не влаштовують штаб Порошенка

15:16, 05.04.2019
Аналізи Зеленського не влаштовують штаб Порошенка

(колаж УНІАН)

Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун вчора детально пояснила, у який спосіб і протягом якого терміну в організмі можна виявляти залишки алкоголю чи наркотиків. Дивне небажання Зеленського здати весь необхідний біоматеріал викликає зайві питання.

 

Про це під час брифінгу штабу Петра Порошенка, заявив спікер штабу Олег Медведєв, пише ЗІК.

 

Він зазначив, що проходження медичної експертизи кандидатами у президенти, можливо, слід зафіксувати у законодавстві, оскільки це є питанням національної безпеки.

 

"Сьогодні, як і обіцяв Президент, він здав усі необхідні аналізи. Це був цілий консиліум медичних лабораторій. Наскільки я знаю, там були присутні представники двох державних і двох приватних закладів. Це, звичайно, посилює взаємний контроль, об'єктивність і неупередженість дослідження", – підкреслив радник Президента. 

 

Він також наголосив, що питання про необхідність здачі аналізів на наявність в організмі алкоголю та наркотичних речовин на порядок денний поставив не штаб Петра Порошенка, а команда опонентів.

 

"Якою була їх мотивація, краще питати у них самих. Порошенко до цієї ініціативи поставився надзвичайно серйозно. Втім, ми не можемо цього сказати про самого ініціатора здачі аналізів", – каже Олег Медведєв.

 

Крім того, він підкреслив, що "відлити трохи крові на сувеніри своїм прихильникам" – не означає серйозно здати аналізи на алкогольну та наркотичну залежність.

 

"Ми ще вчора попереджали, коли намагалися все це організувати, щоб одночасно обидва кандидати брали у цьому участь. Зазначалось, що власник лабораторії "ЄвроЛаб", яку обрав Володимир Зеленський, є політично заангажованою "зіркою" телеканалів Віктора Медведчука. Крім того, він не приховує своїх політичних симпатій до Володимира Зеленського", – заявив спікер штабу Петра Порошенка. 

 

Відтак, переконаний він, немає жодних підстав вважати, що у лабораторії Пальчевського зможуть об'єктивно розглянути результати аналізів Зеленського.

 

"Сьогодні з'ясувалося більше: виявляється, що "лікар", який безпосередньо брав аналізи, так само пов'язаний з Володимиром Зеленським. Він знімався у відомому серіалі "Свати". Це ще раз ставить під сумнів серйозність цієї акції та достовірність результатів аналізів", – запевняє Медведєв.

 

Крім того, він розповів, що у штабі Петра Порошенка вважають, що Володимир Зеленський не виконав своєї обіцянки та не здав аналізів так, як це передбачено медичними протоколами.

 

"Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун вчора детально пояснила, у який спосіб і протягом якого терміну в організмі можна виявляти залишки алкоголю чи наркотиків. Дивне небажання Зеленського здати весь необхідний біоматеріал викликає зайві питання. Звичайно, що злі язики у Facebook починають висловлювати зайві підозри", – заявив радник Президента.