Різні підписи і лаборант - актор: 5 помилок Зеленського та Євролабу

09:48, 06.04.2019
Різні підписи і лаборант - актор: 5 помилок Зеленського та Євролабу

(скріншот з відео)

У столичній клініці "Євролаб" заявили, що саме через їхню помилку в результатах аналізу крові кандидата в президенти Володимира Зеленського стояла дата 2 квітня замість 5 квітня.

 

Про це йдеться в їхній заяві.

 

"Шановний Володимир Олександрович! Приносимо Вам свої вибачення за невірно вказану дату реєстрації матеріалу. Після забору крові пробірка надходить до відділу пробопідготовки та сортування матеріалу, де працівником реєструється дата отримання матеріалу. Працівник відділу помилково замість цифри 5 натиснула 2. Просимо врахувати хвилювання співробітника", - повідомили у клініці. 

 

Там також запевнили, що ця помилка оператора абсолютно не впливає на результат дослідження.

 

Кандидат у президенти Володимир Зеленський оприлюднив результат аналізу, згідно з яким наркотичних речовин у його організмі немає.



При цьому спершу він оприлюднив аркуш, на якому датою здачі аналізу значиться 2 квітня, а за 15 хвилин - із датою 5 квітня.
 

Фото документів виклав на своїй сторінці у Facebook.

 

"У досліджуваній пробі периферійної крові наркотичні речовини не виявлено. Підтверджено повторним дослідженням", - йдеться на одному з документів, які показав Володимир Зеленський.

 

Як йдеться на ще одному аркуші, зразок його біоматеріалу на дослідження вмісту наркотичних речовин додатково надіслали до "незалежної лабораторії" в Іспанії.

 

 

Водночас користувачі соцмереж помітили, що у проміжку в кілька хвилин у тексті аркуша з результатами відбулися зміни з датами - із "дата реєстрації - 2 квітня, взяття матеріалу - 5 квітня" на "дата реєстрації - 5 квітня, взяття матеріалу - 5 квітня".

 

 
Сам Володимир Зеленський перепостив запис, додавши: "У нашій історії з аналізами стався казус".
 
 
Пост кандидата з'явився у Facebook близько 16 години 40 хвилин.
 
 
На першому оприлюдненому документі датою друку вказане 05.04.2019 14:24, тобто приблизно за 2 години 15 хвилин до того, як Зеленський його опублікував.
 
 
 
 
На другому документі значиться, що він був надрукований того ж дня о 16:56, тобто приблизно за 16 хвилин після публікації перших результатів в мережі.
 
 
Крім того, користувачі мереж запримітили, що на двох документах різні підписи лікаря. 
 
 
 
 

Також в мережі активно обговорюють і Влада Кирякулова. Саме він брав у Володимира Зеленського аналіз крові на вміст алкоголю і наркотичних речовин. 

 

Крім роботи у клініці, Кирякулов знімається у кіно. Грав він і у фільмі "Свати". 

 

Як повідомляється на сайті клініки, він дійсно працює в цьому медичному центрі масажистом. Також він виступає як доктор із загальної гігієни та фахівець з підбору устілок. 

 

Кирякулов вже встиг записати відео, де заявив, що кваліфікація дозволяла йому взяти аналізи у Володимира Зеленського.
 

 

 

 

Також у мережі критикують пояснення клініки Eurolab щодо "технічної помилки" медсестри з датами у аналізах на вживання наркотичних речовин. Зокрема, блогер Андрій Скатерний.

 

"З приводу помилкових дат в аналізах у Зеленського та їх пояснення. На основі власного досвіду в IT. Вступне: перші підсумки аналізів опублікували з датою подачі 2/04. Пояснили помилкою медсестри, що набирала текст. І це їх спалило остаточно", - зазначив блогер.

 

Як зазначено на сайті Eurolab, вона являє собою "найсучасніший комплекс, сертифікований TUV ZUD ISO 9001: 2008 та ISO 15189: 2012.".

 

" Що це означає? Зокрема те, що у них все побудовано на сучасній системі управління базами даних. В яку просто так вести дату заднім числом - бу-га-гашеньки. НЕ МОЖНА", - підкреслив Скатериний.

 

За його словами, зазначена система у клініці виключає вплив будь-якого "людського фактору".

 

"Шах і мат. Виходить, виходить, так. Або Eurolab купив ці сертифікати, або, що більш імовірно, що було трохи інакше. Файл, який ви бачите - це просто експорт з бази даних в якийсь формат, можливо Microsoft Word або Excel. Жодних аналізів, схоже, ніхто і не робив, або їх підсумки злили в каналізацію. Вони, мабуть, просто взяли старий чийсь файл і відредагували. Шкода немає електронної версії, вона б все довела", - додав блогер.

 

 

Також користувачі соцмереж звернули увагу на лист клініки "Євролаб" до президента. У запрошенні працівник клініки зробив щонайменше чотири помилки. 

 

 

 

Як повідомляла "УМ", у середу ввечері, 3 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський записав зухвале відеозвернення, де вимагав дебатів з чинним президентом Петром Порошенком на стадіоні НСК "Олімпійський" у Києві замість студії Суспільне.ua, як того вимагає закон про вибори, а також здати аналізи на наркотики та алкоголь.

 

Президент Порошенко о 3:37 ранку четверга записав відео у відповідь, де погодився з умовою Зеленського щодо проведення дебатів на Олімпійському. "Стадіон, так стадіон", - сказав президент. При цьому він дав зрозуміти Зеленському, що настроєний на серйозну розмову про майбутнє України.

 

Також чинний президент закликав опонента разом здати аналізи в державній лабораторії НСК "Олімпійський" у п'ятницю, о 9:00, проте Володимир Зеленський обрав приватну лабораторію Євролаб, що належить його Андрію Пальчевському, який публічно висловлювався на його підтримку.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський пішов у президенти всупереч дружині

 

Арбітром у "битві лабораторій" виступила в.о.мінстра охорони здоров'я Уляна Супрун, яка рекомендує звертатися за правдивими тестами на наркотики та алкоголь таки до фахівців антидопінгового центру олімпійського комітету, які працюють зі спортсменами.

 

Петро Порошенко у свою чергу закликав Зеленського не боятися дебатів. "Це не страшно, це нормальна політична традиція", - сказав Порошенко, попросивши не ставити більше умови, а прийти на спілкування віч-на-віч.

 

Тим не менш, Володимир Зеленський прийшов до лабораторії "Євролаб", де аналізи в нього взяв актор серіалу "Свати" і колишній учасник кулінарного шоу "МастерШеф" Влад Кирякулов. Після того, як актора впізнали, в мережі заговорили про театральну постанову замість реального взяття аналізів.

 

А в штабі Порошенка заявили, що немає жодних підстав вважати, що в лабораторії Пальчевського зможуть об'єктивно розглянути результати аналізів Зеленського.


Нагадаємо, за результатами першого туру виборів, що відбувся 31 березня 2019 року, Володимир Зеленський лідирує з результатом 30,24%, за нього віддали голоси 5 713 825 українців. 

На другому місці фінішував чинний президент України Петро Порошенко, який набрав 15,95% або 3 014 538 голосів виборців.