Політв'язні доби СРСР та борці за незалежність отримають 4200 грн надбавки до пенсії

00:37, 30.05.2023
Політв'язні доби СРСР та борці за незалежність отримають 4200 грн надбавки до пенсії

Це правильний сигнал українському суспільству, ветеранам і нинішнім борцям за незалежність. (gk-press.if.ua)

Політв'язні доби СРСР та борці за незалежність України отримають надбавку до пенсії у розмірі 4200 гривень на місяць з подальшою індексацією.

 

Депутати Верховної Ради ухвалили у другому читанні і в цілому законопроєкт №8032, що передбачає надання таких пенсій борцям за незалежність України, які були ув’язнені за свої переконання.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив депутат Володимир В'ятрович у соцмережах.

 

"За" відповідне рішення проголосувало 313 обранців.

 

Пан В'ятрович зазначив: «Ще один крок у бік політичної й соціальної справедливості. Я завжди казав, що там де пам’ятають загиблих - будуть ті, хто захищає живих. Але нарешті ми пам’ятаємо ще й живих».

 

За його словами, крім того, з закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» вилучені згадки про радянські нагороди й звання, а перебування на високих державних посадах більше не буде підставою для призначення пенсій за особливі заслуги.

 

«Це  правильний сигнал українському суспільству, ветеранам і нинішнім борцям за незалежність. Україна - держава, яка вміє бути вдячною. Україна шанує своїх героїв.

Дякую колегам з Парламенту за політичний консенсус у такому важливому питанні. Дякую громадськості та медіа, що роками тримали це питання у фокусі уваги. Низький уклін і подяка борцям, ваш приклад додає сил і віри у перемоги», - констатував нардеп від фракції «ЄС».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціальні виплати у 2023 році. Які зміни передбачено