В Японії археологи знайшли резиденцію принца Тонері VIII століття

19:34, 08.04.2023
В Японії археологи знайшли резиденцію принца Тонері VIII століття

Археологи знайшли у Японії три основні будівлі резинції принца Тонері (Ancient Origins)

У Японії археологи випадково натрапили на неймовірну резиденцію принца Тонері, що датується VIII століттям нашої ери. 

 

Як інформує Україна молода, про це пише  Ancient Origins.

 

Це давнє сплановане місто, збудоване за схемою квадратної сітки. Зі своїми палацами, храмами та адміністративними будівлями Хейдзьо-кьо було центром політики, культури та релігії Японії. І з часом сітка стала основним форматом дизайну для всіх інших японських міст.

 

Розкопки, проведені від січня до березня цього року, виявили ділянку площею 370 квадратних метрів, що складається з трьох основних будівель. Крім того, дослідники виявили архітектурний стиль, відомий як "хоттате-башира", який передбачав встановлення масивних дерев'яних стовпів у землю для підтримки величезної споруди.

 

Дослідники виявили три основні будівлі, розташовані у напрямку з півночі на південь. Найпівнічніша будівля є найбільшою і має розміри приблизно 20 метрів зі сходу на захід і понад 10 метрів із півночі на південь.

 

Нагадаємо, у Великій Британії за допомогою металошукача  знайшли виріб у формі серця прикрашений червоно-білими квітковими візерунками, що зображують союз короля Генріха VIII та його першої дружини Катерини Арагонської.

 

Як повідомляла УМ, у Єгипті над головним входом у Велику піраміду Гізи, відому також як піраміда Хеопса, знайшли прихований коридор. Його існування підтвердили і співробітники відділу єгипетських старожитностей.