Козацьке військо Батуринської сотні ХVII-XVIII ст: у Гетьманській столиці підготували відеолекцію

19:26, 16.10.2022
Козацьке військо Батуринської сотні ХVII-XVIII ст: у Гетьманській столиці підготували відеолекцію

Батурин часто відвідують діти. (facebook.com/getmanskastolitsya.zapovidnyk)

Національний заповідник «Гетьманська столиця» презентував відеолекцію історикині Каріни Солдатової «Козацьке військо Батуринської сотні ХVII-XVIIIcт.».

 

Відеосюжет презентовано з нагоди Дня захисників та захисниць України, Дня  українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці, 14 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національний заповідник «Гетьманська столиця» у соцмережах.

 

«Нині ми вшановуємо пам’ять наших предків, які століттями боролися за право мати власну незалежну і соборну державу. І згадуємо українських воїнів, які самовіддано продовжують мужньо давати відсіч ворогу та відстоюють суверенітет України.

 

З нагоди свята пропонуємо переглянути відеосюжет «Козацьке військо Батуринської сотні ХVII-XVIIIcт.», який ми присвячуємо хоробрим захисникам і захисницям! Для кожного з нас вони є Героями!», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зауважимо, що також 14 жовтня 2022 року на території Цитаделі Батуринської фортеці в рамках заходу «Боролись! Боремось! Поборемо!» з нагоди Дня захисників і захисниць України було представлено виставку «Герої нескореної України», підготовлену істориками заповідника.

 

Присутні вшанували земляків – Героїв Олександра Ровного, Ігора Кушніренка, Руслана Сергієнка, Григорія Ситника і всіх, хто віддав своє життя за нашу Незалежність.

 

Як повідомляла «УМ», 99-ріний сотенний УПА Мирослав Симчич «Кривоніс» удостоєний звання «Герой України» на Покрову.