У Бучі знешкоджують чимало нерозірваних боєприпасів, фото

14:54, 05.04.2022
У Бучі знешкоджують чимало нерозірваних боєприпасів, фото

Вулиці Бучі всіяні небезпечними боєприпасами. (Фото ДСНС)

Рятувальники знаходять на вулицях міста-героя Буча чимало ворожих боєприпасів, які на щастя не розірвалися.

 

Снаряди вони виносять на руках, а після того, як зібрали в одному місці – вивозять.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДСНС України в соцмережах у вівторок.

 

«Щодня піротехніки ДСНС Київщини очищують території, дороги, будинки та інфраструктурні об'єкти від боєприпасів, що залишили після свого відступу окупанти», - йдеться у повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

 

 

Рятувальники також оприлюднили світлини і відео, на яких видно як саме вони прибирають боєприпаси з-під будинків, поблизу розтрощених авто та просто на вулицях Бучі.

 

 

У коментарях мешканці міста цікавляться, як передати ДСНС інформацію про замінування біля власного будинку.

 

«У разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразутелефонуйте на 101. Інформацію оброблять та відправлять на місце фахівців  піротехнічних підрозділів ДСНС», - відповідають рятувальники.

 

В іншому пості повідомляється, що орки-дикуни розгромили пожежно-рятувальні частини у сусідньому селищі Гостомель.

 

Також зазначається, що всього з початку широкомасштабного військового вторгнення російської федерації на території України знешкоджено 22 тис. 425 вибухонебезпечних предметів, 417 кг вибухової речовини, у тому числі 1 тис. 364 авіаційні бомби. Обстежено територію площею 5 тис. 124 га.

 

 

Нагадаємо, Європейський Союз офіційно звинувачує російську владу у скоєнні звірств на вже звільнених територіях у Київській області, які раніше перебували під контролем російських окупаційних військ.

 

Як повідомляла «УМ», Президент Зеленський обіцяє, що в Україні створять спеціальну Книгу катів, до якої вноситимуть російських окупантів, причетних до злочинів в Україні.

 

Такий реєстр дозволить знаходити і карати російських нелюдів, які знущалися над цивільними мешканцями України і вбивали їх.

 

Предстоятель ПЦУ Епіфаній наголосив, що після звільнення Київщини стало очевидним, що ідеологія «руського міра» є нацистською по суті.