У Нью-Йорку відбувся захід ООН «Довіра, глобальне управління, кліматичні дії»

18:20, 12.10.2024

Ющенко на заході, організованому Міжнародним центром Нізамі Гянджеві в рамках Генасамблеї ООН. (facebook.com/president.ukraine)

В рамках 79-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку відбувся захід високого рівня «Довіра, глобальне управління, кліматичні дії: зв'язок COP29 з Самітом майбутнього ООН», організований Міжнародним центром Нізамі Гянджеві. 
 
Президент Центру Нізамі Гянджеві Вайра Віке Фрейберга, говорячи про Саміт майбутнього, проведений у рамках Генеральної Асамблеї ООН, відзначила, що було обговорено низку актуальних тем, що викликають стурбованість світу. Наголосивши на необхідності взаємодії для подолання труднощів, з якими стикається людство, вона заявила, що, незважаючи на всі складнощі, просування до їх усунення можливе.
 
Президент 29-ї сесії Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP29) Мухтар Бабаєв заявив, що COP29 стане доленосним випробуванням для Паризької угоди, глобальних дій та співробітництва в галузі клімату.
 
 
Колишній прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей у своєму виступі заявила, що 50 мільйонів людей у світі живуть у рабстві, і внаслідок зміни клімату їх кількість збільшується.
 
За її словами, проведення заходів СОР представляє особливу значущість з погляду обговорення цих питань. Але пані Тереза забула додати про ще 146 мільйонів, які живуть в тотальному рабстві.  
 
 
На заході виступили адміністратор Програми розвитку ООН Ахім Штайнер, верховний представник Міжцивілізаційного альянсу ООН Мігель Анхель Моратінос, віце-президент Міжнародного центру Нізамі Гянджеві Ісмаїл Серагельдін та інші члени правління, представники агентств ООН, експерти.
 
Свій виступ був присвячений темі «Новий ЄС, сформований війною».  
 
Вкотре щасливий від того, що світ з нами суголосний!
Було приємно побачити старих друзів і знайти нових.