«Найчистіші продукти сьогодні — цукор і сіль»
Після розмови з професором Любомиром Хомічаком, заступником директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України, мені, чесно зізнаюся, навіть стало трохи сумно. Адже таких продуктів, які ми їли ще років двадцять тому, як констатує фахівець, у магазинах практично не залишилося. Смак нашого дитинства сьогодні суттєво здобрений замінниками, консервантами, барвниками, пальмовою олією і ще бозна–чим. А натуральні органічні продукти на полицях магазинів сьогодні стали якоюсь екзотикою. Проте не все так трагічно, заспокоює пан Любомир. Адже не тільки ми нині в такій ситуації — напівсинтетичну їжу їсть практично весь світ. При цьому в цивілізованих країнах тривалість життя навіть зростає. Головне — створити чіткі правила гри для виробників харчів, а споживачеві — дати вибір.