Привіт від Енея

Привіт від Енея

Можна наблизитися до кулінарної культури предків, готуючи страви за рецептами, які господині запам’ятовують від своїх прабабусь і мам. Третя, Голодна, кутя у надвечір’я Богоявлення має бути так само пісною, як і перша. А вже у день Водохреща знову повернеться м’ясоїд.

Вугілля широкого спектра

Вугілля широкого спектра

Бажання отримати вдосталь задоволення у затяжний період зимових свят для багатьох перетворюється не лише на головний біль, а й проблеми органів травлення. Статистика безжально свідчить, що харчові отруєння не оминають ледь не кожного другого після прощання з роком, що минає, і зустрічі нового. Тому, крім продуктового запасу, треба мати під рукою найпростішу першу допомогу — якийсь сорбент, чорне чи біле вугілля.

Рафаело без випічки

Рафаело без випічки

Якщо у вас погано пече духовка, не засмучуйтесь. Можна приготувати торт і без неї. Надзусиль не вимагає десерт «Рафаело» з крекерів і кокосової стружки. Якщо матимете багато гостей, готуйте за поданими мірками, якщо не дуже — діліть на два, а то й на три.

Сухий залишок ікри

Сухий залишок ікри

Нині цей магазинний продукт — найпоширеніший із асортименту овочевих консервів вітчизняного виробництва. І є немало охочих купити смачну кабачкову ікру. Щоправда, часом гроші йдуть на вітер: бо покупку зробили, а їсти ікру вже після першої ложки не хочеться — несмачно.

Домашній молокозавод

Домашній молокозавод

Аксіому про надважливість для власного здоров’я здорового харчування знають усі. Проте втілювати її у життя не всі поспішають — бо клопітно. Скажімо, щоб влаштувати вдома виробництво смачного йогурту без будь-яких некорисних консервантів і фарбників, потрібно щоразу щонайменше мати молоко і закваску.

Осінні фантазії

Осінні фантазії

Ще доступні сезонні овочі дають можливість експериментувати на кухні з приготуванням простої, корисної і смачної їжі. На звичайнісінькі кабачки, баклажани,моркву, квасолю можна подивитися по-новому.

Духмяна насолода

Духмяна насолода

Тепла осінь дає можливість довше вдихати аромати осені й насолоджуватися її плодами: яблуками, грушами, виноградом... Але мине ще тиждень-другий — і відчутніше насуватимуться холоди, захочеться зігрітися чаєм, до якого доречними будуть консервовані скибочки фруктів.

Море сиру і чорниць

Море сиру і чорниць

Інколи трапляється, що в холодильнику з’явилося багато вершкового сиру. Якщо його аж півкіла, приготуйте сирний пиріг із чорницею. Для тіста потрібно: 250 г борошна, 150 г маргарину або вершкового масла, 100 г (півсклянки) сметани, чайна ложка розпушувача для тіста. Для начинки — 500 г вершкового сиру, 250 г сметани, 3 невеликi яйця, 150 г цукру, 3 чайні ложки ванільного цукру, столова ложка манної крупи, 300 г ягід чорниці.

Гостинець-фальсифікат

Гостинець-фальсифікат

Невтішними стали результати останньої перевірки захисниками прав споживачів восьми зразків вершкового масла, яке всередині літа закупили у магазині мережі АТБ у Києві (на проспекті 40-річчя Жовтня). Уся протестована продукція — виготовлена за держстандартом 4399:2005, отже, має містити лише молочні жири.

Прошу, панночко, до чаю

Прошу, панночко, до чаю

Можливості всесвітньої інтернет-мережі практично безмежні: сидячи біля комп’ютера, можеш знайти собі рецепти страв хоч польських, хоч американських, хоч мешканців західноафриканської країни Буркіна-Фасо — якщо, звичайно, знаєш мови. Особливих проблем iз польською не мають мешканці Західної України.