Великодні жайворонки

Великодні жайворонки

«Я дякую Богу, що знайшла своє призначення — зцілення себе та людей через свідоме приготування та споживання здорової їжі», — каже приватний кулінар Оксана Барабаш, яка у Києві проводить майстер–класи, де навчає готувати максимально корисні страви. Із нашими читачами майстриня ділиться детальними рецептами випікання бездріжджових та сирної пасок та обрядових жайворонків для дітей.

Не ігноруйте перше

Не ігноруйте перше

У цейтноті повсякденних справ зручніше швидко з’їсти бутерброд і випити чай, аніж сідати за обідній стіл, щоб смакувати борщ чи суп. Втім, щоб звільнитися від переслідувань постійного «ще потрібно зробити» і побалувати себе приємним і корисним столуванням, хоча б кілька разів на тиждень дозволяйте собі вирватися з формату «швидкого харчування» і приготувати першу страву. Пропонуємо кілька нових нескладних рецептів.

Їстівний вік щавлю нетривалий

Їстівний вік щавлю нетривалий

Може видатися дивним, що хтось готує суп із кропиви чи вареники начиняє лободою. Але весняна зелень — це те, чим природа обдаровує людей після холодів, щоб вони змогли справитися з нестачею в організмі вітамінів і різних інших корисних речовин. Тож — із домашніх чи магазинних рослин — саме є змога сповна насолодитися природними дарами.

Дарунок грецьких богів

Дарунок грецьких богів

Наш соняшниковий край «диктує» найбільше вживати саме соняшникову олію. Одна з причин її найвищого рейтингу — звичайно, ціна. Цілюща оливкова олія відчутно дорожча. Втім, якщо дбати про здоров’я та красу і сприймати продукт як надзвичайно смачну складову та природні профілактичні ліки, — варто балувати себе стравами з цією олією.

Шоколадом лише пахне

Серед улюблених дітьми продуктів чільне місце займає все, що активно рекламує телевізор. Тому, угледівши на магазинній полиці баночку з яскравою назвою, як на екрані, дитина відразу згадує нав’язані бажання і просить–вимагає: «Купи!».

І солодко, й не прісно

І солодко, й не прісно

Чомусь багато хто вважає, шо слово «піст» апріорі виключає з меню солодкі страви і випічку. Насправді, це не так. Є безліч рецептів вишуканих смаколиків, які готують без вершкового масла, молока— сметани і яєць.

Святкове експрес–меню

Святкове експрес–меню

Якщо часу небагато, але бажання здивувати другу половинку кулінарними шедеврами — непереборне, обирайте рецепти страв, які не потребують замочування–настоювання і тривалої термічної обробки. Найкраще для цього підходять курятина, риба і морепродукти (у супермаркетах продають на вагу прекрасні морожені суміші різних молюсків або мідії за ціною, дешевшою за свинину).

Квасимо йогурт

Якою б переконливою не була реклама про користь магазинних йогуртів, багато господинь роблять для родини кисломолочні продукти власноруч. Щоб бути впевненим, що у скляночках справді необхідний організмові якісний продукт, а не «здобрений» фарбниками–стабілізаторами–покращувачами смаку.

Розмір має значення

Кожному з нас час від часу потрібна батарейка: або у годинник, настінний чи настільний; у пульт телевізора, для портативного програвача чи у дитячу іграшку. Найчастіше цей не дуже вартісний товар купуємо за принципом «що потрапило під руку» або за ціновою ознакою.