Нескладні рецепти домашнього затишку
Усі пам’ятають два слова «в одній упряжці»: батіг чи пряник? Про батіг згадаємо лише побіжно, так би мовити, для полярності. А пряник — заохочення — асоціювався з чимось дуже гарним, домашнім. Узагалі це випічка з дитинства: із спеціальної форми чи просто із сільської печі, спечені на домашньому кисляку, в хрумкій солодкій глазурі.
Берці особливого призначення
Ще донедавна, мабуть, тільки десантники знали, що таке берці. Із початком воєнних дій на Донеччині і Луганщині, мобілізації чоловіків до війська з’явилися спеціалізовані магазини на кшталт «Камуфляжу», а про берці — чи не промокають? — нерідко питають у продавців навіть бабусі. Бо в АТО служать онуки чи сини.
Не чекайте столяра
За народними прогнозами, нас чекає не найтепліша зима. Тому, хто ще не подбав про індивідуальне утеплення свого помешкання, уже точно не варто відкладати цю справу на потім. Щоб менше мерзнути, мешканцям багатоповерхівок варто проінспектувати наявність щілин і у вікнах під’їздів та міжповерхових майданчиків.
Схопила капустяний листочок...
Ні копійки — агресору
Якщо знаєш, що вже тисячі людей покалічено і вбито на сході України, де Росія активно бореться з «бандерівцями», і ще тисячі співвітчизників змушені боронити свою державу в зоні АТО, де стріляють російські «Гради», — усвідомлено у кожному магазині береш товар і відшуковуєш дрібно написаний рядок «Зроблено в…»
Квасимо на здоров’я
Шматочки сонця у тарілці
Якщо хочеться, щоб за сніданком, обідом чи вечерею у вашій кухні стало сонячно, запропонуйте своїм домашнім смачну новинку із додаванням сезонного гарбуза. Якщо назва овоча не видається вам аж занадто апетитною, згадайте, що з нього люблять готувати, скажімо, француженки й італійки. Вишукано і корисно — різото чи салат із гарбузом.
Наливайте повнії чари...
Інколи до рук потрапляють дуже дивні книжки. Збірка від видавництва «Музична Україна», яка з’явилася у 1993 році, називається... «Як засядем, браття, коло чари». У ній — українські народні пісні та переписи національних страв і напоїв. Упорядник Ольга Поріцька зробила дуже цікаву підбірку рецептів, зокрема, саморобних квасу, лікеру, вина і пива.
Лимонадний Джо
Хоч спека плотроху спадає, питання втамування спраги залишається актуальним. Тому доречно дізнатися про те, що нам, споживачам, насправді пропонують у пляшках чи іншому упакуванні виробники напоїв. Цього разу ми разом з експертами Центру незалежних споживчих експертиз «Тест» прискіпливо вивчимо лимонади.