Ідеальний десерт лінивого дня
З чим їдять панські пляцки?
Білорусів часом жартома називають «бульбАшками» або «бульбашАми» — через пристрасть до картоплі, яка в раціоні наших найближчих сусідів займає почесне місце. Цьому є своє історичне пояснення — в Білорусі картопля прижилася майже на століття раніше, ніж у Росії та Україні, та й місцеві ґрунти сприяють вирощуванню багатих на крохмаль бульб, що надає стравам, приготованим саме з них, особливого смаку. Втім білоруська кухня набагато розмаїтіша, і має свої особливості, притаманні лише їй.
Салати–закуски для осені–зими
Тисяча й один смак солодощів
Ми любимо читати східні казки про принцес, султанів, Аладдіна, Шахерезаду, переглядати фільми про Роксолану, Королька — пташку співочу, і знаємо хоча б із відомої кінострічки, що Схід — не проста сторона. Багато хто захоплений східними солодощами — кулінарними візитками країн, у яких літо майже цілий рік.
Розмарин надихає
Кабачки під кришкою
Сам собі рибозавод
Хто всерйоз захопився «малосольним мистецтвом», пропоную малосольну рибку —неперевершенобажану страву будьякого літнього застілля. Щоб зготувати цей делікатес, потрібна ціла червона рибина (11,5 кг): горбуша, кета, лосось, кіжуч, форель, сьомга. Я беру охолоджену, а не морожену форель. (Якщо риба заморожена, то її потрібно залишити в мисці з холодною водою на 11,5 години).
Молочні ріки, сирні береги Голландії
Думаю, навряд чи знайдеться хтось, хто на прохання висловити першу їстівну асоціацію з прикметником «голландський» не скаже «сир». І справді, Нідерланди вельми відомі своїми сирами та іншими молочними продуктами: і маслом, і вершками. Втім, не лише ними обмежується голландська кулінарна традиція. Ось невеликий словничокпідказка.
Мало солі в огірочках
Ось уже дозрівають огірки, кабачки... Щоправда, просто свіжа городина уже за кілька днів набридає. І тоді ми починаємо урізноманітнювати смаки — і готуємо овочі малосольними. Ви ще не знаєте, як?! «Ловіть» нові рецепти.