Ідеальний десерт лінивого дня

Ідеальний десерт лінивого дня

Літо — спека, задуха, згадка про шкільні канікули і мрія про відпустки — роблять свою справу, і стає настільки ліньки щось робити, що думка про те, щоби готувати щось складне, навіть не навідує голову. Але лишитися без десерту до ранкової кави?

З чим їдять панські пляцки?

З чим їдять панські пляцки?

Білорусів часом жартома називають «бульбАшками» або «бульбашАми» — через пристрасть до картоплі, яка в раціоні наших найближчих сусідів займає почесне місце. Цьому є своє історичне пояснення — в Білорусі картопля прижилася майже на століття раніше, ніж у Росії та Україні, та й місцеві ґрунти сприяють вирощуванню багатих на крохмаль бульб, що надає стравам, приготованим саме з них, особливого смаку. Втім білоруська кухня набагато розмаїтіша, і має свої особливості, притаманні лише їй.

Салати–закуски для осені–зими

Салати–закуски для осені–зими

Прогуляти прекрасне літо, звичайно, можна. Але справжні господині, з любов’ю, навіть у спекотні дні готуються до осені–зими, коли всі домашні та гості із задоволенням смакують домашню консервацію. Сьогодні — чергова порція рецептів салатів–закусок, випробуваних господинями.

Тисяча й один смак солодощів

Тисяча й один смак солодощів

Ми любимо читати східні казки про принцес, султанів, Аладдіна, Шахерезаду, переглядати фільми про Роксолану, Королька — пташку співочу, і знаємо хоча б із відомої кінострічки, що Схід — не проста сторона. Багато хто захоплений східними солодощами — кулінарними візитками країн, у яких літо майже цілий рік.

Розмарин надихає

Розмарин надихає

Днями купила свіжого розмарину, адже він значно духмяніший за сушений, і оскільки продається він немалими «букетами», одразу ж почала з ним готувати, щоб не посох. Водночас вишукано і просто — фрикадельки у винному соусі.

Сам собі рибозавод

Хто всерйоз захопився «малосольним мистецтвом», пропоную малосольну рибку —неперевершено­бажану страву будь­якого літнього застілля. Щоб зготувати цей делікатес, потрібна ціла червона рибина (1­1,5 кг): горбуша, кета, лосось, кіжуч, форель, сьомга. Я беру охолоджену, а не морожену форель. (Якщо риба заморожена, то  її потрібно залишити в мисці з холодною водою на 1­1,5 години).

Молочні ріки, сирні береги Голландії

Думаю, навряд чи знайдеться хтось, хто на прохання висловити першу їстівну асоціацію з прикметником «голландський» не скаже «сир». І справді, Нідерланди вельми відомі своїми сирами та іншими молочними продуктами: і маслом, і вершками. Втім, не лише ними обмежується голландська кулінарна традиція. Ось невеликий словничок­підказка.

Мало солі в огірочках

Ось уже дозрівають огірки, кабачки... Щоправда, просто свіжа городина уже за кілька днів набридає. І тоді ми починаємо урізноманітнювати смаки — і готуємо овочі малосольними. Ви ще не знаєте, як?! «Ловіть» нові рецепти.