Масляна іде — весну веде
Масляна народилася у сиву давнину, в люті морози, і батьком її був Мороз. Якось діти запросили її до себе на свято, бо дуже змерзли і захотіли зігрітися–потанцювати, весну покликати. І прийшла Масляна до них не тендітною дівчинкою, як вони її собі уявляли, а червонощокою молодицею, веселою, з усмішками і піснями.
Скатертина–самобранка зі східної казки
Романтичні вечері як орбіти кохання
Новітнє свято всіх закоханих із його атрибутами–сердечками найактуальніше для покоління тінейджерів. Усі трохи старші, кого вдалося опитати, у День святого Валентина не будуть обдаровувати других половинок особливими подарунками і влаштовувати урочистих дійств. Письменниця Ірен Роздобудько радить усі вечері робити романтичними.
Святкове експрес–меню
Якщо часу небагато, але бажання здивувати другу половинку кулінарними шедеврами — непереборне, обирайте рецепти страв, які не потребують замочування–настоювання і тривалої термічної обробки. Найкраще для цього підходять курятина, риба і морепродукти (у супермаркетах продають на вагу прекрасні морожені суміші різних молюсків або мідії за ціною, дешевшою за свинину).
Смак виноградного листя
Голубці — одна зі страв традиційної української кухні. Втім м’ясний чи овочевий фарш можна загортати і в молоде листя червоного буряка чи виноградне листя. Щоправда, називаються ці страви вже по–іншому. «Закамуфльована» начинка у виноградному листі — це долма, популярніша в Азербайджані, Вірменії, Туреччинi, Алжирі й інших країнах, де більше «обгорток» росте на лозі.
Чаювання по–британськи чи по–французьки
Рецепти п’яти поколінь під однією обкладинкою
Торти, що мало шкодять талії
Морози міцніють, а це означає, що чай і далі буде нашим незмінним супутником до весни — зігріватиме і додаватиме ендорфінів (гормонів щастя, які в теплі місяці усім дарує сонце). А де чай — там випічка. І може вона бути не такою вже й калорійною. Тетяна Гусак (Лаврентюк), педагог за освітою, знає, як можна влаштувати собі, рідним і друзям чаювання з пишними тортиками, які при цьому будуть красиві, дуже смачні, а головне — не відкладатимуться помітно на талії.
Щедро присмачена локшина не на вухах
Звичайно, у кожного — свої м’ясні вподобання, втім курятина — це дієтично і смачно. Цінність цього продукту саме у тому, що його початкову «нейтральність» можна перетворити на страву для гурманів, додаючи різні приправи і поєднуючи з різними інгредієнтами, які зі свининою чи телятиною, або навіть м’ясом інших птахів, непоєднувані.