НОВИНИ «СОЦІАЛКИ»

18.02.2006
НОВИНИ «СОЦІАЛКИ»

Соціально незахищені кияни отримають допомогу. (Лади БОНДАРЕНКО.)

      Малозахищені кияни, за рішенням міського голови, матимуть у 2006 році додаткову грошову допомогу. Вона стосуватиметься:

Багатодітних родин

      Сім’ї, які виховують п'ять і більше неповнолітніх дітей, отримуватимуть 25 гривень щомісячної додаткової адресної матеріальної допомоги протягом року на кожну неповнолітню дитину. Як повідомили «УМ» у прес-службі КМДА, на ці виплати місто виділило 438 тисяч гривень. За відсутності батьків допомога надається опікунам або піклувальникам. Окрім того, багатодітні сім’ї Києва впродовж року отримуватимуть по 60 гривень щоквартальної допомоги на придбання проїзних квитків.

Малозабезпечених родин при народженні дитини

      Упродовж року столична влада в рамках міської комплексної програми «Турбота» надаватиме матеріальну допомогу малозабезпеченим сім’ям у розмірі 1000 гривень на кожну дитину, народжену в Києві. Призначення одноразової матеріальної допомоги здійснюється на підставі даних про середньомісячний сукупний доход сім'ї за останні шість місяців, що передують народженню дитини, повідомляють у КМДА.

Самотніх батьків 

      Влада Києва виплачуватиме одиноким матерям упродовж року по 50 гривень щомісячної допомоги додатково до державної. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Омельченко, повідомляє УНІАН. Крім цього, одиноким матерям столиці буде виплачено вчасно неодержану щомісячну матеріальну допомогу і за 2005 рік. Згідно з документом, на ці виплати місто виділило понад 13 мільйонів гривень.

Ветеранів та військовослужбовців

      З нагоди Дня захисника Вітчизни військовослужбовці та ветерани Київської області отримають одноразову допомогу — по 200 гривень. Усього на проведення урочистих заходів у регіоні виділено 41 тисячу гривень з обласного бюджету. Ті ж ветерани війни, які брали участь в обороні Києва в період з 11 липня до 19 вересня 1941 року, за рішенням міського голови, протягом цього року отримуватимуть щоквартальну матеріальну адресну допомогу в розмірі 200 гривень. Щоправда, таких залишилося у Києві небагато — всього 25 осіб.

Опікунів інвалідів

      У Києві по 120 гривень щоквартально отримуватимуть непрацюючі, які доглядають за інвалідом першої групи або особою, старшою 80 років. Цю допомогу надаватимуть особам, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення та одержують щомісячну компенсаційну виплату, згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

Самотніх літніх людей

       Близько 500 тисяч гривень виділила влада Києва на поліпшення умов життя самотніх малозабезпечених громадян, повідомляє УНІАН. Планується чималу частку цих коштів витратити на організацію безкоштовного харчування громадян похилого віку та інвалідів, які проживають у спеціалізованому жилому будинку на вулиці Котельникова, 32/11, передбачений також ремонт побутової техніки, якою користуються мешканці цього будинку. Крім цього, 300 тисяч гривень буде надано Київському міському комітету Товариства Червоного Хреста для організації безкоштовного харчування малозабезпечених громадян, утримання банків одягу, на придбання ліків, на ремонт білизни та придбання швейних приладів.