Якщо вірити в Діда Мороза, він обов'язково прийде

24.12.2005

      У Городищенському обласному дитячому ревматологічному санаторії, що на Черкащині, щомісячно лікується більше 100 дітей із серцево-судинними захворюваннями. Це переважно діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-інваліди, сироти, напівсироти та потерпілі внаслідок аварії на ЧАЕС. Діти, які зараз проходять курс лікування у санаторії, будуть тут же і зустрічати новорічні свята.

      Сумно хворіти на свято, особливо далеко від своєї родини, тож головний лікар санаторію пані Задорожна вирішила звернутися до ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» з проханням надати посильну допомогу хворим дітям, зробити так, щоб для них свята Нового року та Різдва Христового стали радісними, сповненими надії.

      «Наше містечко невелике, переважно сільськогосподарське. Промислових підприємств у ньому обмаль, і нам немає до кого звернутись по допомогу, — каже пані Задорожна. — А тим часом наближається Новий рік та Різдво — найулюбленіші свята дітей. Фінансовий стан нашого санаторію не дозволяє зробити ці свята для них справді радісними і щасливими. А так хочеться, щоб Дід Мороз завітав у гості з чарівною торбинкою, в якій знайшлися б і солодощі, і фрукти. Адже діток ними не дуже частують і в нашому санаторії, а тим більше вдома. Щоб лісова красуня-ялинка засяяла барвами нових іграшок».

      Ось і вирушили представники ДК «Укргазвидобування» 19 грудня, в День Святого Миколая, до міста Городище, за 180 км від Києва.

      Усі дітки нарешті відчули себе щасливішими, отримавши великі м'які іграшки та солодощі. Цього року казка, подарована добрими людьми, справді посміхнулася дітям.

Богдана СОРОКА.