Притула спростував чутки про свою участь у виборах мера Харкова: які питання залишилися

19.05.2021
Притула спростував чутки про свою участь у виборах мера Харкова: які питання залишилися

Хто «повiсив» Притулу? (Фото з сайта focus.ua.)

Понад тиждень тому в Харкові з’явилися бігборди з зображенням члена партії «Голос» Сергія Притули, які натякають на його можливу участь в осінніх виборах мера.

 

Принаймні напис «Нам тут жити» і фото «чортового колеса» з міського парку імені Горького, що прикрашають рекламний борд, викликали саме такі припущення.


Харківські однопартійці відомого шоумена одразу ж відхрестилися від таємничої піар-кампанії, повідомивши, що жодним чином до неї не причетні. Сам же герой інформаційного шуму тримав інтригу скільки міг, а потім таки виступив iз публічною заявою.

 

«Сьогодні настав час сказати чесно і відверто: я — ні. Я не кандидат на пост харківського міського голови! І я навіть не збирався, — сказав він. — Я переконаний, що міським головою Харкова повинен бути той, хто живе в Харкові. Я, Сергій Притула, живу в Києві. Я тут живу! І в мене зовсім інші плани».


Утiм диму без вогню не буває. Якщо бігборди з’явилися, отже, це комусь таки вигідно. Сергій каже, що вперше такі чутки поширилися у квітні. Потім наприкінці місяця новину розповсюдили кілька «ватних» телеграм-каналів і мережа «сайтів-помийниць».

 

«Потім хтось вклав «бабла» і розвісив по Харкову кілька бігбордів iз моїм іменем, аби їх «пофоткати» і розігнати по другому колу, — проаналізував ситуацію пан Притула. — Ще пізніше, під з’їзд партійців «Голосу», який ми проводили 15 травня в Києві, хтось пригнав бабусь із плакатами і «нарваних» блогерів».


У Харкові рекламні борди теж наробили галасу. Аналітики сайту з гучною назвою «Первый свободный», який пов’язують із кандидатом у мери Михайлом Добкіним, припустили, що відомий телеведучий зголосився бути джокером у передвиборчій кампанії Ігоря Терехова. Той, як відомо, наразі виконує функції покійного Геннадія Кернеса і теж братиме участь в осінніх перегонах.

 

«Рiч у тiм, що це дуже вигідно з точки зору політтехнології для в. о. мера Ігоря Терехова в його теперішньому протистоянні з Михайлом Добкіним, коли потужним тараном проти останнього з ідеологічних позицій виступатиме якраз ультрапатріотичний Притула, — пишуть на згаданому сайті. — Крім цього, Притула може виступити противагою Юлії Світличній (ексголова ХОДА. — Ред.), якщо вона таки вирішить піти на вибори і буде, без сумніву, критикувати Терехова».


Хоч як дивно, але харківський «хайп» певною мірою зіграв на руку і «Голосу», що поступово вже почав втрачати електоральну підтримку. Принаймні про партію знову заговорили, що, мабуть, краще, аніж повне забуття. Водночас підготовка до жовтневих виборів у Харкові йде повним ходом.

 

Як і раніше, фаворитами гонки залишаються дві тіні Геннадія Кернеса — Ігор Терехов i Михайло Добкін. Поки що нічого не чути про спільного кандидата від патріотично-демократичних сил, а також партій, які ідеологічно близькі до проросійського вектора. Правда, останню нішу можуть успішно заповнити згадані «тіні».