Народна демократія в Україні

26.05.2020
Народна демократія в Україні

Від суботи у столиці України почав їздити міський транспорт. Так Київ повільно виходить із карантину. Але головне навіть не це — важливо, щоб люди не втрачали пильність, адже загроза поки що нікуди не ділася, коронавірус не подолано, і нам ще потрібн

В Україні народилось багато бід. Нині ще одна загроза — розповсюдження важкої хвороби, коронавірусу, на нашій території.
 
 
Президент та урядовці з Верховною Радою ухвалили рішення щодо боротьби з нею, стримання розповсюдження її по всій Україні та її ліквідації — це станеться згодом.
 
 
Для цього потрібні чіткі вказівки керівництва.
 
 
Наразі ж усім нам треба об’єднуватися, з любов’ю ставитися одне до одного в боротьбі з цією недугою. В інших країнах через пандемію коронавірусу знизили ціни на продукти, а в нас — усе навпаки. 
 
Біда в тому, що в Україні не було вирішене основне питання — яким шляхом іти в майбутнє. Першим президентом треба було обрати В’ячеслава Чорновола, він би піклувався про народ. Другим президентом слід було обрати Олександра Мороза — він прагнув дати народу соціальні блага. Третім президентом мала б стати жінка-берегиня.
 
Обрані ж народом президенти (а народ погано, як показують досвід і саме життя, розбирається в політиці) почали розвалювати державу і породили грабіжників, олігархів, яким Україна потрібна лише для власної наживи.
 
Зараз в Україні хочуть скоротити поштові приміщення, листонош. Аптеки наживаються, підвищуючи мало не втричі ціни на ліки. З телебаченням щось намудрили з тими приставками. Хочуть укрупнювати райони, об’єднувати села з містами.
 
Може, досить знущатися з людей, а навпаки — порадитися з ними, провести референдуми? Адже Україна споконвіку була демократичною державою, згадайте хоча б Запорозьку Січ, де всі питання обговорювались всенародно. Такий устрій відповідає ментальності українців.
 
Сьогодні гостро стоїть питання про повернення Донбасу в лоно України. І хоч як би Путіну хотілося, щоб ми домовилися з донецькими та луганськими зрадниками, щоб ці території залишались у складі України, але керувалися з Росії, — такого не буде! Путін вважає, що українці не зуміють керувати власною державою, для цього підкуповують продажних політиків, влаштовують війну в Україні, але ми все одно його переможемо! Нам потрібно ввести козацький устрій в державі — тобто народну демократію, яка принесе нам справедливість і лад. 
 
Володимир ЛАВРЕНЮК
с. Гореничі, Києво-Святошинський район, Київська область