Пора позбуватися ілюзій щодо сусідів

27.11.2019
Українській владі давно пора зрозуміти, що ніякі Мінські домовленості, розведення військ і т. зв. формула Штайнмаєра та Нормандський формат четвірки, як показала практика, не принесли і не принесуть миру на Донбас. Є лише українська формула: москалі — геть із нашої землі, платіть за завдані Україні збитки і забирайтеся до своєї Москви.
 
Маємо Будапештський меморандум, який, при бажанні країн-підписантів, може принести позитивний результат. Біда лише в тому, що підписанти цього договору не хочуть його застосовувати до агресора — Росії, яка його нахабно порушила. За це агресора треба карати, але підписантам цього не хочеться, бо в кожної країни, яка підписала цей меморандум, є свої інтереси щодо Росії. Президент Франції Макрон заграє з Росією, називаючи її європейською державою. Президент США Трамп милується Путіним і не проти з ним встановити дружні відносини. Одна лише Велика Британія стоїть на твердих позиціях щодо відповідальності Росії через отруєння своїх громадян у Солсбері. Німеччина хоч і не є підписантом, проте є найбільшим і найважливішим торговим партнером Росії через будівництво газопроводів, які Україні завдадуть збиткiв, а Німеччині принесуть прибутки. У кожної з цих країн свої інтереси, які не перетинаються з українськими. Тому основні і єдині союзники України — це сильні армія і флот.
 
Українська влада повинна виділити кошти на будівництво ракет різної дальності, у тому числі від 5 до 10 тис. км, освоїти виробництво озброєнь за новітніми технологіями, у тому числі й термоядерних, оскільки ядерні держави нас обманули зі своїм меморандумом. Ввести в бойову готовність крейсер «Україна»; почати будівництво необхідних для боєготовності ВМС України вiйськових кораблів, оскільки москітний флот не зробить Україну боєздатною і не перетворить на морську державу. Військовий збір із платників податків не відміняти, а для олігархів і мільйонерів — підвищити в кілька разів.
 
Генеральний штаб час від часу повідомляє у ЗМІ, що Росія готується до широкомасштабного наступу на Україну, але від влади українці не чують, що вона готується до спротиву агресору. Україна, як і раніше, веде сплячий спосіб життя, її заколисують баєчками про готовність до миру. Ніякого миру з Росією, як свідчить історія, ніколи не було і не буде. Росія віками вела війну з українцями, використовуючи для цього навіть голодомори. Керівники нашої держави повинні знати історію своєї країни і не піддаватися на самообман, що підтверджують події в Криму і на Донбасі. Мета Росії впродовж віків — привласнити собі нашу історію, а з України зробити провінцію, Малоросію чи Новоросію, і вона від цього задуму ніколи не відмовиться. Тільки об’єднаними зусиллями народу та армії ми можемо протистояти сильному, кровожерливому, варварському агресору. 
І. ШІМАНЧУК 
Рівне