Інавгураційний свербіж

07.05.2019
Перебіг подій із бажанням новообраного Президента України Володимира Зеленського призначити інавгурацію на 19 травня 2019 року дає підстави вважати, що його команда є не чим іншим, як збіговиськом псевдоліберальних космополітів.
 
Адже вказана дата на дер­жавному рівні легітимно визначена в Україні Днем пам’яті жертв політичних репресій. Цікаво, чи призначив би пан Зеленський аналогічний  захід на день вшанування жертв Холокосту? Та як би на таке блюзнір­ство зреагувало українське і світове єврейство.
 
Чи до такого рішення Володимира Зеленського спонукає його патрон Коломойський, який із нетерпінням чекає часу, коли зможе «зідрати» з України, як писав Тарас Шевченко, «останню свитину». Викликають занепокоєння і наміри «команди Зе» ревізувати ухвалений ВР України закон про державну мову, реформи, пов’язані з сектором безпеки і оборони та заходами щодо відродження національної ідентичності.
 
Проте, не виключено, що Зеленського подібними акціями підставляють «добрі люди» для створення підґрунтя з оголошення йому згодом  імпічменту. Зайве пояснювати, як подібне сприятиме Путіну і надалі підриватиме національну безпеку України.
 
Тому хлопцям із «95 кварталу» потрібно нарешті подорослішати, ставати українськими патріотами-державниками та дбати про безпеку держави й нації. А конституційні повноваження новообраному Президенту будуть обов’язково надані у визначений час Верховною Радою України. 
 
Василь БОГДАН,
експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант, публіцист