Гребуть, як кiнь копитом

14.01.2019
Прохання. Прошу органiзувати петицiю до уряду та Прем’єр-мiнiстра з питання зменшення заробiтних плат менеджменту ДП «Укрпошта» i за рахунок вивiльнених коштiв пiдвищити зарплати листоношам i рядовим працiвникам.
 
Скарга. Я передплачую Вашу газету вже багато рокiв, i це практично мiй єдиний зв’язок iз зовнiшнiм свiтом — через мiй похилий вiк i стан здоров’я iншi способи комунiкацiї менi недоступнi. Але останнiм часом i цей зв’язок перервався, i от чому.
 
У нашому селi нiхто не хоче працювати листоношею, бо заробiтна плата — мiнiмальна (2 тис. гривень), а поряд Київ, де роботи i грошей скiльки завгодно. Минулого року шляхом скарг i погроз менi вдалося домовитися, щоб нашу дiлянку додали однiй листоношi, за це їй доплачували якiсь копiйки, i вона носила пошту на нашу вулицю.
 
Проте вже два мiсяцi, як у неї цю доплату зняли, i, звичайно, тепер я знову не отримую свою газету. Тобто Укрпошта грошi за доставку з мене взяла, а виконувати свою роботу не хоче.
 
Тодi я не розумiю, чому менеджмент Укрпошти отримує такi скаженi зарплати, якщо вiн не вмiє органiзувати роботу?
 
Це державне пiдприємство, тому п. Гройсману потрiбно не на публiку з екрана телевiзора пальцем погрожувати керiвнику Укрпошти, а своїм рiшенням перерозподiлити фонд зарплати так, щоб низовi працiвники отримували нормальнi грошi й працювали, а керiвництво розумiло, що ми їм платимо не за гарнi очi, а за роботу.
 
Впевнена, що й за в п’ять разiв меншу заробiтну плату можна знайти людей, якi органiзують роботу Укрпошти i будуть задоволенi своїм заробiтком.
 
Бо це ж потрiбно нi сорому, нi совiстi не мати, щоб отримувати сотнi тисяч у країнi, де бiльшiсть людей живе за межею бiдностi, де пенсiонери з простягнутою рукою випрошують у держави субсидiї, а такi «працiвники» грошi лопатою гребуть, та ще й обов’язкiв своїх не виконують.
 
То давайте ми їх хоч трохи до тями приведемо, бо вже зовсiм на голову людям вилiзли та ноги звiсили.
 
P. S. Є ще варiант роботи Укрпошти: передати її активи «Новiй поштi». Впевнена, що в ту ж хвилину всi проблеми буде вирiшено, i листоношi знайдуться, i транспортом їх забезпечать. А менеджмент Укрпошти нехай шукає роботу у вiдповiдностi зi своїми здiбностями та жадiбнiстю. 
Олександра Мусiївна ГОРОДИСЬКА 
с. Новi Петрiвцi  Вишгородського району  Київської областi