Сяйво на моєму городі

30.11.2016
Сяйво на моєму городі

Хіт сезону — розкішні помідори сорту Східна Пишка, плоди яких сягають кілограма кожен.

Шановна редакціє улюбленої газети, хочу подякувати усьому Вашому колективу за продовження своїх традицій — робити корисну, потрібну і гарну газету.
 
Щиросердно бажаю кожному працівникові газети і всім вашим рідним міцного здоров’я, а ще — успіхів у такій корисній роботі.
 
Пропоную невеличку публікацію, яка, сподіваюся, буде корисною для читачів газети, адже чимало з них дякують мені за те, що багато років надсилаю їм безкоштовно насіння. Сьогодні розповім про другий «хліб» — помідори, і хоч це давно відома рослина, але жодна господиня не обійдеться без неї.
 
Маю у своїй колекції понад 600 сортів усіляких овочів та різних екзотичних рослин, але хочу розповісти про один сорт помідорів, який вартий уваги.
 
Східна Пишка — сорт, який серед розмаїття синього, жовтого, зеленого та інших кольорів веселки пишається своїм насиченим червоним кольором та кілограмовими плодами. Кущ високий — 150 см, міцний, пишний, із неймовірною кількістю гарних, смачних соковитих плодів.
 
Сорт — середньостиглий, але з розтягнутим періодом плодоносіння, цвіте і родить до настання перших заморозків. І дуже шкода на них дивитися, коли знаєш, що вночі вдарить мороз і квіточки, які так гарно цвітуть, — загинуть.
 
З усіх високорослих помідорів перед заморозками зриваю зелені плоди і розкладаю в один шар, зберігаю їх при температурі +3—+5 градусів до Нового року, маючи при цьому чистий екологічний продукт.
 
Східна Пишка легко і весело росте, навіть за несприятливих погодних умов.
 
Лікарі встановили, що ці плоди мають іще й лікувальні властивості — велику кількість лікопену, антиоксиданту, який запобігає розвитку атеросклерозу, серцево-судинних захворювань, знижує кількість «поганого» холестерину, захищає клітини організму від руйнування високоактивними вільними радикалами.
 
Якщо когось зацікавив цей сорт, я із задоволенням вишлю насіння — безкоштовно, бо зібрав його достатню кількість. Тільки прохання: будь ласка, вкладіть до свого листа конверт із маркою та зворотною адресою. 
 
Олександр КРІПАК, учений-агроном
Мишурин Ріг, Верхньодніпровський район, Дніпропетровська область