БІГме БЕН

26.04.2016
БІГме БЕН

Звіряйте годинники.

Тепер для того, щоб побачити одну з візиток Лондона, не обов’язково їхати до Туманного Альбіону. Українські зеленбудівці знайшли простіше рішення. Годинник розташований у парковій зоні поряд із метро «Лівобережна» за адресою: Броварський проспект, 17. Усі бажаючi без проблем можуть сфотографуватися на тлі англійського дива і приєднатися до всеукраїнського флеш-мобу «Сім чудес світу».

Київський Біг-Бен, звісно, не лондонських масштабів, але також немаленького зросту — 5 метрів. Квітуча прикраса оздоблена справжніми годинниками, які з чотирьох бокiв показують точний київський час.

«Раніше я багато подорожував. Зараз не маю такої можливості, тому в мене виникла ідея прикрасити місто копіями відомих туристичних об’єктів. Першою ми встановили Ейфелеву вежу. Зараз — Біг-Бен», — прокоментував директор відділу озеленення Дніпровського району Євген Ковшун. До речі, автором та ініціатором цієї ідеї став саме пан Євген. Також він додав, що Біг-Бен спеціально встановили біля метро Лівобережна і прикрасили його квітковою композицією. «Та найголовніше, потік людей на метро «Лівобережна» просто шалений, а годинник допомагатиме не лише перевірити час, а й побачити прекрасне в композиції», — додав пан Ковшун.

Цікаво, що це вже другий об’єкт у рамках проекту «7 чудес світу». До кінця року у столиці мають встановити ще п’ять інсталяцій. «Ми започаткували проект «7 чудес», який передбачає встановлення семи найвідоміших об’єктів світу в парках та скверах Дніпровського району. Усе для того, аби киянам та гостям міста було приємніше відпочивати на свіжому повітрі», — розповів голова Дніпровської районної адміністрації у місті Києві Олександр Горбунов. За його словами, для Біг-Бену використали арматуру та матеріали, які залишилися після виставки на Співочому полі.

Нагадаємо, раніше біля парку «Перемога» встановили 5-метрову конструкцію Ейфелевої вежі, над створенням якої працювали співробітники Дніпровського управління зеленого господарства. Наступним об’єктом із серії «7 чудес світу» стане Сфінкс, якого встановлять у травні. Місце розташування чергового чуда поки тримають у таємниці.