«Мічені» георгіївською стрічкою

26.04.2016
«Мічені» георгіївською стрічкою

Львів’яни знатимуть своїх «героїв».

Припаркувати авто в центрі Львова майже неможливо, а припаркуватися правильно, не створивши клопоту пішоходам та не «залізти» на трамвайні рейки, — про таке мріє кожен львівський водій... та, зрештою, і пішоходи. Минулого місяця Артур Амінев розпочав боротьбу з неправильно припаркованими автомобілями досить нестандартним способом. Мешканець міста Лева запропонував «позначати» машини автохамів георгіївськими стрічками, які асоціюються з російським тероризмом та «ДНР»/«ЛНР».

«Хто підкаже, де у Львові можна купити такі стрічки. Буду в’язати на дзеркала му..ків, які кидають автівки на проходах та тротуарах», — попередив автор ідеї на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Однак зазначив, що фотографувати та публікувати фото у соціальних мережах вважає недоцільним, а викликати поліцію сенсу не бачить.

Прив’язана до дзеркала машини «колорадська» стрічка гарантує покарання порушників ПДР, упевнений Facebook-користувач.

«Про таку ініціативу чую вперше, але перспектива не найприємніша. Намагатимусь паркуватися правильно, щоб не стати «міченим». Але вважаю, що виклик поліції у таких ситуаціях не менш важливий. Тим паче така стрічка може викликати народний гнів і потім горе-водієві не буде що паркувати», — зазначає львівський автомобіліст Юрій Шевченко.

Більшість користувачів соціальних мереж підтримали таку ініціативу, проте були й ті, хто відреагував негативно: «Це перекладання відповідальності на чужі плечі. Хто хоче реально щось змінити, повинен сфотографувати машину і відправити два листи — один у поліцію, щоб покарали людину, інший у мерію, щоб подумали про місця для паркування», — наголосив автолюбитель Олег Ощипок.

Варто зазначити, що подібна акція може нашкодити не лише водіям, а й її автору. Днями Комітет із питань законодавчого забезпечення роботи Верховної Ради підтримав проект Закону, який передбачає введення штрафу за використання з метою пропаганди сепаратизму символу Російської агресії і пропаганди — так званої «георгіївської стрічки». Про це повідомив ініціатор законопроекту Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook. У пояснювальній записці йдеться про те, що пропагандою георгіївської стрічки є публічне використання, демонстрація, носіння, а також поширення стрічки чи її зображення.