Граната в кишені

Граната в кишені

Трагедія сталася в селі Червоний Чабан Каланчацького району Херсонської області в одному з наметів, де розміщувалися бійці Тернопільського батальйону територіальної оборони «Збруч». Як розповів начальник Миколаївського зонального відділу ВСП у ЗС України полковник Андрій Тимошенко, шестеро людей загинули, доля ще десяти військовослужбовців невідома. «Троє бійців наразі перебувають у реанімаційному відділенні Херсонської обласної лікарні у важкому стані, двоє — з опіками середньої тяжкості направлені до опікового відділення. Загальний відсоток опіків у постраждалих на момент вибуху бійців — не більше 20 відсотків.

Дебальцеве ворогу не по зубах

Дебальцеве ворогу не по зубах

Схоже, взяття Дебальцевого мало стати вагомим козирем у рукаві так званих «лідерів» «ДНР» та «ЛНР» та їхніх московських кураторів під час чергового раунду Мінських переговорів. Саме тому російські терористи кинули всі сили на те, щоб здобути цей плацдарм саме до суботи. Однак і перше, і друге закінчилося для них повним провалом.

Дипломатичне «кладовище»

Дипломатичне «кладовище»

У неділю, 1 лютого, минуло 9 днів iз дня жахливого обстрілу російськими «Градами» мікрорайону «Східний» у Маріуполі, внаслідок якого загинула 31 людина та понад 100 отримали поранення. Щоб нагадати про це, в Києві на клумбі перед будівлею посольства Росії активісти встановили символічні хрести з іменами всіх загиблих. Таким чином учасники акції висловили обурення діями влади Росії та вимагають покарання винних.

Замість уроків — до лікарні

Замість уроків — до лікарні

До понеділка дев’ятнадцятирічному Євгену в роменській лікарні зробили чотири операції. Лікарі кажуть: треба сподіватися... Перенесла хірургічну допомогу і десятирiчна Тая, яку у важкому стані перевезли до київської лікарні ОХМАТДИТ. «Ще двоє дітей, дев’яти та одинадцяти років, зараз перебувають у обласній лікарні, їх стан нині задовільний. Семеро — у Роменській лікарні, а чотирьох відпустили додому, бо вони, на щастя, отримали легкі ушкодження» , — розповіли «УМ» жителі Ромнів.

«Саню вбили»

«Саню вбили»

До Дніпропетровська привезли чергових загиблих воїнів уже легендарної 25-ї повітряно-десантної бригади. Спершу дванадцятьох, згодом — ще п’ятьох із 93-ї. Але всі знали, що цей перелік неповний — у списках загиблих значився і відомий дніпропетровський журналіст 30-річний Олександр Черников. Ще сім років тому він, залишивши досить високооплачувану як для журналіста роботу, несподівано для всіх пішов добровольцем до армії. Служити став саме у 25-й повітряно-десантній.

Весна не за горами

Весна не за горами

Учора бабак-синоптик Тимко ІІ, що проживає на біологічній станції у Гайдарах, не побачив власну тінь. Це, незважаючи на похмурий день, — дуже добра новина, бо обіцяє ранню весну. За словами хранителя слобідського віщуна, професора Харківського національного університету імені В. Каразіна Віктора Токарського, байбаче сімейство через теплий січень прокинулося задовго до того, як Тимка ІІ приїхали будити для прогнозу. А це означає, що тепло в Україну прийде вже через шість тижнів, хоча лютий місяць іще трохи покусає наші носи по-справжньому зимовим морозцем.

Небезпечний Шуляк

Небезпечний Шуляк

Наприкінці грудня минулого року «УМ» писала про замах на заступника Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та членів Самооборони Майдану: тоді в центрі столиці, біля готелю «Київ», невідомий кинув їм під ноги вибуховий пристрій, який, за щасливим збігом обставин, встиг закотитися під припарковане поряд авто і вибухнути там. Ще одну гранату зловмисник, тікаючи з місця злочину, кинув у міліціонерів, які його переслідували.

Всі статті рубрики