«Щоб серцем бути молодим»

«Щоб серцем бути молодим»

Володимир Шинкарук — давній друг нашої газети. Друзі жартома називають його «Фендеровичем» — чи то за співзвучність із Федоровичем, чи то за маркою гітари Fender — мрії багатьох музикантів. Хоча гітара — далеко не єдина пристрасть Володимира Шинкарука: він і глибокий лірик, і яскравий ведучий концертів та радіопрограм, і талановитий педагог, улюбленець багатьох студентів Житомирського університету ім. І. Франка.

Хепі-енд по-білоруськи

Хепі-енд по-білоруськи

Культові рокери гурту «Ляпіс Трубєцкой» з Білорусі у рамках останнього в своїй історії туру Happy End Tour дадуть концерт 26 серпня у Києві на стадіоні «Динамо». За словами їхнього лідера Сергія Міхалка, колектив, який за 20 років відіграв тисячі концертів, із першого вересня припиняє своє існування.

Читай-подорож

Читай-подорож

Освіта для майбутніх письменників давно вийшла за стіни університетів, де існує спеціальність «Літературна творчість». У сучасному культурному просторі маємо іншу тенденцію. Переважає неформальна освіта. В Україні вона пов’язана насамперед із діяльністю першого і поки єдиного неформального літературного навчального закладу — Центру літературної освіти.

Шапка для Карпат

Шапка для Карпат

Творчість арт-групи «Шапка» (Олеся Секереш і Олександра Токарєва) можна по праву вважати інтроверсійною: самозаглибленiсть, пильний погляд на внутрiшнiй свiт людини, усвідомлення відповідальностi перед собою та глядачем. «Шапка» прагне уникати як стереотипних шаблонів, так і модних тем, розрахованих на короткочасний успіх.

Всі статті рубрики