Сіль на рани

Сіль на рани

Наприкінці минулого тижня на вулиці Інститутській, яку кияни з кінця лютого називають вулицею Героїв Небесної сотні, автори і упорядники презентували книгу-реквієм «Небесна сотня», яка присвячена вбитим під час протестних днів на Майдані.

Коли вмирають поети...

Коли вмирають поети...

Леоніда Череватенка називали «поетом Розстріляного відродження». І не тому, що він жив і творив у ту епоху, а тому що все своє творче життя він присвятив популяризації спадку тих молодих і завзятих, які започаткували потужну і модерну сучасну українську літературу.

Вибух під хмарами

Вибух під хмарами

Учора близько 12:40 пополудні у місті Миколаїв потужний вибух зруйнував ущент три верхніх поверхи десятиповерхового будинку по вулиці Лазурна, 40. Уламки бетонних плит розлетілися в радіусі 50 метрів і розбили багато припаркованих автомобілів.

«Ядро», породжене Майданом

«Ядро», породжене Майданом

У Тернополі створено небувалу досі структуру — Об’єднання заради громади «Ядро». Серед її засновників, зокрема, такі громадські організації, як «Самооборона Майдану Тернопільщини», «Автомайдан Тернопіль», «Рада бізнесу Тернопілля», «Тернопільська правозахисна група», «Громадський люстраційний комітет».

Всі статті рубрики