«Ядро», породжене Майданом

13.05.2014

У Тернополі створено небувалу досі структуру — Об’єднання заради громади «Ядро». Серед її засновників, зокрема, такі громадські організації, як «Самооборона Майдану Тернопільщини», «Автомайдан Тернопіль», «Рада бізнесу Тернопілля», «Тернопільська правозахисна група», «Громадський люстраційний комітет».

Ще під час революційних подій на столичному Майдані у Тернополі було створено низку громадських організацій, члени яких сповнені рішучості боротися за реальні зміни у суспільстві. Однак на перших порах їх дії виявилися не дуже ефективними через роз’єднаність і відсутність координації. На це вказали тернопільські журналісти, ініціювавши понад місяць тому своєрідне об’єднавче зібрання у Тернопільському прес-клубі. Відтак та серйозна розмова призвела до конкретного результату.

Нове об’єднання позиціонує себе як аполітичне, головною метою ставить боротьбу з корупцією і зосереджуватиме увагу на чотирьох основних напрямах — силовому, економічному, юридичному та інформаційному. Серед перших конкретних результатів роботи — створення громадської ради при УМВС України в області (у перспективі — створення аналогічних при прокуратурі та податковій) та налагодження дієвого контролю за роботою ДАІ. Під постійним контролем збираються активісти тримати і діяльність Тернопільської міськради.