Вибух під хмарами

13.05.2014

Учора близько 12:40 пополудні у місті Миколаїв потужний вибух зруйнував ущент три верхніх поверхи десятиповерхового будинку по вулиці Лазурна, 40. Уламки бетонних плит розлетілися в радіусі 50 метрів і розбили багато припаркованих автомобілів. Рятувальники намагалися екстрено евакуювати мешканців, однак цьому заважали величезні завали з бетонних блоків: уламками завалило вхід у під’їзд, а також сходовий проліт. Буквально замурованими у власних квартирах опинилося понад 200 осіб! Кілька пожежних бригад намагалися впоратися з полум’ям, яке охопило вцілілі квартири.

У зруйнованому будинку працюють бригади рятувальників, швидкої медичної допомоги та міліції. Багато людей перебувають у шоковому стані. За попередньою інформацією, двоє людей загинуло.

«Можливою причиною вибуху стала наявнiсть в одній iз квартир вибухової речовини, — говорить головний інженер Миколаївгазу Володимир Покотілов. — На місці події відсутній характерний запах газу, що говорить на користь теракту».

На місцi події побували «губернатор» Миколаївської області Микола Романчук, голова Миколаївської обласної ради Тарас Кремінь, тимчасово виконуючий обов’язки мера Миколаєва Юрій Гранатуров, заступник начальника Миколаївського обласного управління міліції Артур Войтенко, а також кандидат у президенти Петро Порошенко. Народний депутат узяв участь у засіданні оперативного штабу разом iз рятувальниками та місцевою владою. За словами Петра Порошенка, поки що основною версією вибуху розглядається витік газу, хоча у зв’язку з ситуацією в країні не можна виключати й інші причини.