Пікетники, сідайте!

Пікетники, сідайте!

Раніше «УМ» повідомляла про те, що в перші дні грудня численна група учасників тернопільського Євромайдану пікетувала входи до місцевого «білого дому» — приміщення, в якому знаходяться обласні держадміністрація, рада та деякі інші державні установи.

Етапом до Києва

Етапом до Києва

Фотографа Олега Панаса, учасника київського Євромайдану, затримували у Львові посеред білого дня. Він працює фрілансером для кількох місцевих видань і також знімав розгон студентського Євромайдану 30 листопада і був на Банковій 1 грудня. Затримання відбувалося дуже дивно, розповідає подруга Олега, на очах якої це сталося.

Покарати не можна помилувати

Покарати не можна помилувати

Близько тисячі мітингувальників прийшли вчора під стіни Апеляційного суду Києва підтримати дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца — одного з дев’яти затриманих і жорстоко побитих «беркутівцями» 1 грудня біля адміністрації Президента.

Ну здрастуйте, баронесо

Ну здрастуйте, баронесо

До візиту Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки політики Кетрін Ештон офіційний Київ підготувався неординарно. З самісінького ранку під будівлею представництва ЄС в Україні, що на вулиці Круглоуніверситетській, підтягнулися молодики у спортивних штанях, так, саме ті, яких прийнято називати «тітушками», і заблокували центральний вхід.

«Тітушки» прийшли полякати «5–й»

«Тітушки» прийшли полякати «5–й»

У понеділок надвечір головний редактор «5–го каналу» Володимир Мжельський повідомив про спробу молодиків підозрілої зовнішності пробратися до офісу телеканалу. «До будівлі заводу «Ленінська кузня», де розміщено офіс «5–го каналу», намагаються пройти близько двох десятків невідомих. Вони переконують охорону, що прийшли «на захист каналу».

Погроми дозволяю

Погроми дозволяю

У понеділок ввечері, проломивши металевий паркан, що оточує центральний офіс «Батьківщини», бійці «Беркута» та міліції в повному бойовому спорядженні — у бронежилетах, з автоматами Калашникова, у чорних масках — штурмували будівлю. Таке повідомлення з блокадного офісу встигла передати прес–служба партії інформаційним агенціям.

За столом вмістилися не всі

За столом вмістилися не всі

Учора опівдні за «круглим столом» на Банковій почався пошук компромісу. Ініціював зустріч трьох колишніх президентів з нині чинним Леонід Кравчук. За його ідеєю, цього ж дня мусив би відбутися загальнонаціональний «круглий стіл» із залученням громадських активістів Майдану, опозиції, «світлих голів» з обох боків протистояння.

На Майдані все спокійно

На Майдані все спокійно

Штурм Євромайдану таки не відбувся. Хоча протягом понеділка–вівторка принаймні тричі (!) правоохоронці нібито через мінування блокували станції метро у центрі столиці («Хрещатик», «Майдан Незалежності» і «Театральну») і тричі відкривали їх для пасажирів.

Всі статті рубрики