Краще менше, та краще

Краще менше, та краще

Два законопроекти №1208 і №1230, які спрощують процедуру оформлення земельних ділянок, Верховна Рада підтримала у першому читанні. Нові зміни, зокрема, скасовують необхідність узгодження земельної документації в низці комісій, як то археологічна чи екологічна. Натомість тепер усі проекти погоджуватиме Держкомзем. А «добро», приміром, архітектурних фахівців знадобиться лише за умови, що бажана земельна ділянка розташована на території населеного пункту. Або за його межами, але якщо на ній є нерухомість.

Податок на гаджети

Податок на гаджети

Як ідеться на сайті Державної служби інтелектуальної власності, уряд має намір внести зміни до постанови від 27 червня 2003 ро­ку №992 «Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах».

Мапа проблем

Мапа проблем

Хочете поскаржитися на комунальників, а часу немає чи і взагалі не знаєте, як це зробити? Громадські активісти створили спеціальний сайт «Карта проблем», на якому можна заповнити та відправити будь–яку скаргу в офіційні установи.

Стояв, стоїть... І ще стоятиме?

Стояв, стоїть... І ще стоятиме?

Зарічний райсуд обласного центру відреагував на позов комуністів і заборонив зносити бюст і пам’ятник Леніну. Нещодавно «УМ» писала про рішення міської ради щодо долі монументів вождю світового пролетаріату. Депутати постановили: бюст демонтувати й передати на зберігання міськкому КПУ; пам’ятник демонтувати та переробити на користь двох інших пам’ятників — засновникам міста.

Велосипедний патруль

Велосипедний патруль

Побачити міліціонера на ровері — для Луцька відтепер така картина не з розряду екзотичних. Бо вже минулого літа у Центральному парку культури та відпочинку лучанам доводилося зустрічати міліцейські велопатрулі. Цю практику підтримав і новий очільник луцьких міліціянтів Василь Марчишак.

Без «блату»

Без «блату»

Слухати музику під час руху водіям забороняють нові конкурсні умови на перевезення пасажирів у міському транспорті. Як повідомила заступник директора департаменту транспорту і зв’язку Дніпропетровської міськради Ірина Прилипа, пункт iз такою вимогою до перевізників довелося прописати через численні скарги пасажирів. «Когось не влаштовує репертуар, наприклад, шансон, інших — гучність звучання», — пояснила нову ініціативу пані Пилипів.

Літо для пенсіонерів

Літо для пенсіонерів

Більшість заходів відбуватимуться на свіжому повітрі у різних частинах міста. Програмою опікується одна з громадських організацій. «Ми маємо дослідження експертів, де йдеться про те, що люди похилого віку, які ведуть активне життя, живуть довше, ніж їхні однолітки, які пасивно проводять свій заслужений відпочинок, — пояснює «УМ» Наталя Міхнова, керівник ГО «Самопоміч». — Політики кажуть лише про розмір пенсії, але мало хто говорить про те, що в Україні практично немає можливостей для соцiальної адаптацiї та культурного дозвiлля пенсіонерів. Тому ми організували центри спілкування в усіх спальних районах міста і місцевих бібліотеках».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики