НОВИНИ ПЛЮС

06.06.2013

Янукович заборонив дітям ходити по клубах

Президент Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до порядку перебування дитини в закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час, повідомляє прес–служба глави держави. Так, документ забороняє дітям до 16 років перебувати без супроводу принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини у розважальних закладах з 22–ї до 6–ї години. А власників і посадових осіб розважальних закладів зобов’язали не пропускати таких дітей. Порушення цих вимог тягне покарання у вигляді штрафу від 20 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Охоронця, який вижив у «Каравані», звільнили

Павла Феденкова — єдиного, хто вижив після нападу Ярослава Мазурка, звільнили з роботи. Як пишуть «Вєсті», постраждалому, який донині може дихати лише з інгалятором, виплатили частину компенсації, після чого «попросили» піти за власним бажанням.

В Україні нарахували чотирьох мільярдерів

Міністерство доходів і зборів зареєструвало три тисячі громадян iз доходами понад мільйон гривень за підсумками декларування доходів за минулий рік. Кількість мільйонерів, повідомляє прес–служба відомства, зросла на тисячу, в порівнянні з минулим роком. У Міндоходів також додають, що, за підсумками 2012 року, четверо громадян зареєстрували дохід у сумі понад мільярд гривень — два жителі Донецької області, один житель Тернопільщини і киянин.

Уряд контролюватиме ціни на деякі ліки

Кабінет Міністрів планує запровадити державне регулювання цін на препарати для лікування онкологічних захворювань, туберкульозу та СНІДу­. Відповідне доручення Міністерству охорони здоров’я дав Прем’єр–міністр Микола Азаров. За його словами, порівняльний аналіз цін на певні лікарські препарати для лікування таких хворих засвідчив, що вони в рази вищі, ніж у Європі. Відтак Азаров доручив розробити наступний етап програми державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування онкозахворювань, туберкульозу та СНІДу — як найбільш соціально значимих захворювань.

Дитину з «Юності» лікуватимуть дельфіни

Одну дiвчинку з постраждалих (при падінні балкона в санаторії «Юність» у Сімеїзі) разом iз матір’ю оздоровлять у кримському санаторії «Росія», який належить Верховній Раді півострова. За повідомленням прес–служби Міністерства курортів і туризму АРК, відповідне доручення міністру Олександру Лієву дав голова Ради міністрів Анатолій Могильов. Як повідомив Лієв, травмована львiв’янка, зокрема, проходитиме курс дельфінотерапії у дельфінарії «Акваторія».

Перехід із «Золотих воріт» закриють на все літо

До 2 серпня у зв’язку з капітальним ремонтом ескалаторів не працюватиме перехід на станції київського метрополітену «Золоті ворота» в бік станції метро «Театральна» (зелена гілка). Адміністрація столичної підземки закликає пасажирів користуватися іншими пересадками.

У двох областях прогнозують підтоплення

Український «Гідрометцентр» попереджає про зростання найближчими днями рівня води в басейні Дністра, що може призвести до підтоплення сільгоспугідь на території Хмельниць­кої та Вінницької областей. За словами синоптиків, рівень води може вирости на 0,2—0,7 метра.

МОН змінив правила прийому до ВНЗ

Міністр освіти та науки Дмитро Табачник підписав наказ №502, який розширює правила вступу до вищих навчальних закладів. Так, ідеться на сайті Міносвіти, документ передбачає, що особи, які «здобули повну загальну середню освіту для здобуття освітньо–кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, мають право вступити на другий курс вишу». Щоправда, йдеться у роз’ясненні, прийом може здійснюватися «лише на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідного напряму підготовки на конкурсній основі».

Також наказ дає право вишам приймати на навчання осіб, «які здобули базову або повну вищу освіту, для здобуття освітньо–кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю)».

За образу журналістки оштрафували на 500 грн.

Донецький апеляційний суд зобов’язав лідера «Комітету виборців Донбасу» Олександра Хрякова виплатити 500 гривень моральної компенсації журналістці сайту новин «Острів» Ганні Івановій за хамську поведінку під час прес–конференції 25 жовтня минулого року. Нагадаємо, тоді Хряков разом iз невідомими людьми намагався зірвати захід. А коли Ганна Іванова поцікавилася, хто всі ці люди, обізвав журналістку «чмом».

У Запорізькій області впав міст iз дітьми

Унаслідок падіння конструкції в місті Васильків кілька школярів, які якраз iшли по пішохідному мосту, отримали травми різного ступеня важкості. За повідомленням правоохоронців, перехід, зведений у 60–ті роки, ніколи не ремонтувався і перебував у аварійному стані. Наразі справу розслідує міліція і прокуратура.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>