Маки для жінок — великих і маленьких

Маки для жінок — великих і маленьких

Дарувати маки жінкам у День матері — традиція львівська. Сумська громадська організація Центр підтримки та розвитку родини «Калинове гроно» вирішила поширити її й на Суми. Готуватися почали заздалегідь. Активісти «Калинового грона» та студенти Сумського державного педагогічного університету імені Антона Макаренка на своєрідній толоці виготовили символічні квіти — понад дев’ятсот. Підготували й листівки.

«Війни минають, а люди прагнуть миру і спокою»

«Війни минають, а люди прагнуть миру і спокою»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У головному офісі всеукраїнської громадської організації інвалідів «Чорнобиль–Допомога» в рамках Форуму небайдужих відбулася урочиста імпреза, присвячена Дню кінця війни. Перейменування помпезного Дня Перемоги є невипадковим. Головний доповідач Форуму, голова організації «Чорнобиль–Допомога» Віктор Тупілко зазначив, що цього дня слід насамперед відзначати кінець бойових дій, кінець вимушених убивств. Присутні згадали слова командира партизанського загону, двічі Героя Радянського Союзу Олексія Федоріва: «У війні переможців і переможених не буває. Є загиблі і ті, хто залишилися в живих. Пощастило чи не пощастило».

Шлю тобі велосипедом

Шлю тобі велосипедом

Ідея створити службу кур’єрських послуг велосипедом виникла в групи тернопільських хлопців на перетині любові до цього виду транспорту, бажанні підзаробити та обізнаності з місцевими реаліями. Тернопіль — місто невелике і компактне, дороги в ньому жахливі, таксі стає все дорожчим, а «корки» через недосконалу транспортну розв’язку трапляються усе частіше і стають усе довшими. На цьо­му тлі велосипедом iз пункту «А» в пункт «Б» дістатися часом виходить простіше, швидше і з набагато меншими затратами.

Сміття, що «світить» і гріє

Сміття, що «світить» і гріє

На початку літа німецькі інвестори привезуть у Кременчук генератор для перетворення зібраного на міському сміттєзвалищі біогазу на електроенергію, яку вже з осені будуть продавати ДП «Енегоринок» за підвищеним «зеленим» тарифом і водночас використовуватимуть для потреб згаданого полігону твердих побутових відходів на Деївській горі. Отже, там з’явиться фактично своя електростанція, що працюватиме на продуктах розкладу (гниття) того ж таки побутового сміття. Як повідомили «УМ» у прес–службі Кременчуцької міськради, йдеться про реалізацію екологічного проекту, започаткованого у 2008 році угодою між Полтавською облдержадміністрацією, мерією наддніпрянського міста і німецькою фірмою «ХААЗЕ». У пошук та «приборкання» біогазу на майже 30–гектарному звалищі під Кременчуком «натхненні» Кіотським протоколом закордонні інвестори зобов’язалися тоді вкласти 650 тисяч євро.

Всі статті рубрики