Шлю тобі велосипедом

14.05.2013

Ідея створити службу кур’єрських послуг велосипедом виникла в групи тернопільських хлопців на перетині любові до цього виду транспорту, бажанні підзаробити та обізнаності з місцевими реаліями. Тернопіль — місто невелике і компактне, дороги в ньому жахливі, таксі стає все дорожчим, а «корки» через недосконалу транспортну розв’язку трапляються усе частіше і стають усе довшими. На цьо­му тлі велосипедом iз пункту «А» в пункт «Б» дістатися часом виходить простіше, швидше і з набагато меншими затратами.

На сьогоднi клієнтів у велокур’єрів небагато, але вартість послуг (до речі, хлопці готові надавати їх цілодобово) повинна б зацікавити тернополян. Так, доставка конверта з листом, якимсь документом чи іншим подібним вмістом коштує лише п’ять гривень. Букет коханій дівчині можуть передати і за десятку. А вартість продуктів iз магазину залежатиме від їх ваги та відстані.

Якщо велодоставка приживеться і розвиватиметься, Тернопіль отримає справді європейську рису. Адже велокур’єство зародилося саме в Європі ще в XIX сторіччі, а перші великі офіційно зареєстровані кур’єрські велосипедні компанії — у 80–х роках минулого століття. У 1994–му в Берліні навіть проходив всеєвропейський чемпіонат велокур’єрів.