Маки для жінок — великих і маленьких

14.05.2013
Маки для жінок — великих і маленьких

У Сумах червоні квіти дарували вперше. Фото з сайта 4family.org.ua.

Дарувати маки жінкам у День матері — традиція львівська. Сумська громадська організація Центр підтримки та розвитку родини «Калинове гроно» вирішила поширити її й на Суми. Готуватися почали заздалегідь. Активісти «Калинового грона» та студенти Сумського державного педагогічного університету імені Антона Макаренка на своєрідній толоці виготовили символічні квіти — понад дев’ятсот. Підготували й листівки.

Зауважимо: над цією частиною справи працювали переважно жінки. Але ж хіба вони повинні вручати привітання таким, як самі? Терміново знадобилося чоловіцтво! Ірина Стегній, прес–секретар організації, запропонувала участь у справі хлопцям із Молодого народного руху, а ті охоче відгукнулися.

12 травня молодорухівці вийшли на вулиці міста й вручали всім представницям слабкої статі — маленьким і великим — привітання та маки. Звичайно, жінкам була приємною така увага. Як приємно було й робити подарунки, наголосив активіст Руху Артем Бондар. Адже дарували землячкам не просто квіти, а й хороший настрій.

«Цією акцією ми хочемо підкреслити роль жінки, матері у суспільстві, — каже керівник Центру підтримки та розвитку родини «Калинове гроно» Ніна Чернявська. — Але головна наша мета — зробити приємне жінкам, аби вони посміхнулися і хоча б на мить забули про повсякденні турботи й клопоти, відчули себе бажаними, коханими. Недарма у вітальній листівці ми написали: «Ми переконані: там, де щаслива родина, — там успішна держава. Підтримуймо чоловіків, радіймо дітям, поважаймо старших і пам’ятаймо — майбутнє залежить лише від нас!»