Туман між фаворитами

Туман між фаворитами

Якщо на минулорічній першості світу збірна Росії виграла геть усі матчі і, відповідно, так хвацько здобула золоті медалі, то нині, на чемпіонаті в тих самих країнах — Фінляндії та Швеції, має в пасиві вже дві поразки. Особливо болючим був провал команди Зінетули Білялетдінова 9 травня, коли півкраїни, підігріті святкуванням Дня Перемоги, чекали від російської дружини лише виграшу. Але, хоча сивочолий тренер причепив на лацкан піджака велику георгіївську стрічку, «Червона машина» цього разу зганьбилася. І проти кого — проти аутсайдерів із Франції! По ходу гри Білялетдінов у розпачі тасував ланки і нападників, і оборонців, але російські зірки, набрані до збірної здебільшого за старі заслуги, відверто не «їхали». До того ж у воротах французів творив дива Флоріан Харді.

Ніколи не кажи Нібалі

Ніколи не кажи Нібалі

Після тижня перегонів «Джиро Д’Італія» загальний залік очолює місцевий гонщик Вінченцо Нібалі. Капітан команди «Астана» вже кілька разів впритул наближався до здобуття чемпіонського титулу, однак щоразу виграти домашню гонку йому заважали більш імениті опоненти. Наразі Вінченцо виграє у найближчого переслідувача — австралійця Кадела Еванса із Бі–Ем–Сі — 29 секунд, і це навряд чи можна вважати комфортним відривом.

ІГРОВІ ВИДИ

ІГРОВІ ВИДИ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Подяка за рекорд

Подяка за рекорд

Улаштувавши тривалу як для себе се­рію без перемог, «Шахтар» серйозно відстав від визначеного на початку сезону Мірчою Луческу графіку результативності. У попередніх турах «гірники» розписали три нічиї поспіль, відзначившись у них такою ж кількістю голів. Хоча, згідно з планами наставника, мали робити в середньому хет–трик у кожному матчі ЧУ. Хай там як, а надолужувати згаяне донеччани взялися в поєдинку з «Таврією». Відновивши бомбардирські навички в кубковому півфіналі з лідером першої ліги «Севастополем» (4:2), команда Луческу продовжила голеву феєрію з іншим представником Кримського півострова. У воротах Даміра Кахрімана побувало аж п’ять «сухих» м’ячів. Дострокові чемпіони не тільки поліпшили командний доробок, а й допомогли Генріху Мхітаряну побити бомбардирський рекорд першостей України. Якщо в 24–му турі вірменський півзахисник «Шахти» зрівнявся за кількістю точних ударів за сезон із Сергієм Ребровим та Максимом Шацьких (22), то тепер у його активі 24 точні «постріли». Відтак, Мхітарян наблизився на відстань двох пунктів до клубної планки результативності, встановленої Віталієм Старухіним майже 34 роки тому в чемпіонаті СРСР — 26 голів. «Дякую партнерам по команді, які допомогли забити», — сказав Генріх.

Не перемогти, а взяти участь

Не перемогти, а взяти участь

Після п’ятирічної перерви юнацька збірна України зіграла у фінальній частині чемпіонату Європи серед 17–річних і... поступилася у всіх трьох матчах, що відбувалися в словацькому місті Злате–Моравце. Слідом за розгромною поразкою російським ровесникам (0:3) прийшли розчарування в по­єдинках з італійцями та хорватами.

Кінець епохи «МЮ»

Кінець епохи «МЮ»

26 років на посаді головного тренера. 13 виграних чемпіонатів Англії, 5 Кубків Англії, 4 Кубки англійської ліги, 10 Суперкубків Англії, два Кубки чемпіонів УЄФА, один Суперкубок УЄФА, один Міжконтинентальний кубок, один клубний чемпіонат світу — загалом 37 трофеїв. Це — доробок сера Алекса Фергюсона у футбольному клубі «Манчестер юнайтед».

Доведений клас

Доведений клас

Після потужних виступів вітчизняних боксерів на чемпіонаті світу–2011 та Олімпіаді–2012 стало очевидно, що Василь Ломаченко й компанія виросли з аматорських штанців. Однак поспіхом застрибувати в професіонали ніхто з «великої п’ятірки», окрім Тараса Шелестюка, не захотів. Проміжним етапом на шляху до профі–рингу стала напівпрофесійна WSB–ліга, де вітчизняні майстри шкіряної рукавички, об’єднані під прапором клубу «Отамани», знову підтвердили свій високий клас. І хоча у фінальному поєдинку підопічні Михайла Мельника поступилися казахстанським «Вовкам» з Астани, до Києва «синьо–жовті» повернулися з помпою, з піснями і скандуваннями, не почуваючи себе переможеними.

Час рваної гуми

Час рваної гуми

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коли боси «Формули–1» кілька років тому підписували контракт із новим постачальником гуми, команди–учасниці «Королівських перегонів» не надто схвально зустріли «Піреллі». Ця компанія, на відміну від «Бріджстоуна» та «Мішлена», була абсолютно не знайома зі специфікою «Ф–1». Зрештою новачок–монополіст сяк–так притерся до формульних умов. Почали звикати до нового «взуття» й гонщики. Щоправда, завдяки частим заїздам на зміну шин гонки «Формули–1» віднедавна почали жартівливо називати «піт–стоп–шоу». А те, що відбувалося з гумою під час Гран–прі в Барселоні минулих вихідних, узагалі спантеличило більшість команд.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики