Ніколи не кажи Нібалі

14.05.2013

Після тижня перегонів «Джиро Д’Італія» загальний залік очолює місцевий гонщик Вінченцо Нібалі. Капітан команди «Астана» вже кілька разів впритул наближався до здобуття чемпіонського титулу, однак щоразу виграти домашню гонку йому заважали більш імениті опоненти. Наразі Вінченцо виграє у найближчого переслідувача — австралійця Кадела Еванса із Бі–Ем–Сі — 29 секунд, і це навряд чи можна вважати комфортним відривом.

На спині у Нібалі, окрім Еванса — переможця «Тур де Франс–2011» — сидить іще один непростий опонент. Трохи більше хвилини італійцеві програє майстер індивідуальних розділок, чемпіон «Великої петлі–2012» Бредлі Уїггінс. Після падіння на одному з дощових етапів британцеві щосили ледь не в повному складі допомагає команда «Скай».

Щодо чинного переможця «Джиро», то канадець Райдер Хешедаль із «Гармін», який, до слова, в минулому році виграв рожеву майку лише на останньому етапі, програє лідерові 3 хв. 11 сек.

Після дев’яти етапів гонка серйозно змінює профіль і після відносно рівних маршрутів та вчорашнього дня відпочинку вирушає в напрямку Альп.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Українська велосипедистка Тетяна Рябченко з команди «Чіріо Форно Д’Асоло» здобула перемогу на етапі жіночого Кубка світу, що проходив на китайському острові Чунмін. Дитсанцію завдовжки 126,8 км Тетяна подолала за 3 год. 4 хв. 17 сек., випередивши італійку Джорджію Бронзіні з команди «Віггл Хонда» і голландку Еймі Пітерс з «Аргос Шимано».