ХРОНІКА

14.05.2013

Легка атлетика

У столиці Катару — місті Доха — стартував черговий сезон «Діамантової ліги». На першому етапі Україна була представлена чотирма атлетами, й один із них одразу здобув «золото». Богдан Бондаренко виграв змагання зі стрибків у висоту з результатом 2,33 м, випередивши на 3 см катарця Ессу Баршима.

Наталія Семенова у метанні диска посіла п’яте місце (61,41 м), Єлизавета Бризгіна на 200–метрівці показала шостий час (23.30 сек.), а Максим Мазурик у стрибках із жердиною не взяв стартову висоту 5,30 м, залишившись на останніх місцях (дев’яте–десяте).

* * *

У Дніпропетровську відбувся чемпіонат України з напівмарафону. Серед чоловіків найкращий час показав киянин Ігор Русс — 1:06.5, у жінок — Тетяна Вернигор із Харківщини — 1:16.4.

Художня гімнастика

На п’ятому й шостому етапах Кубка світу українська «художниця» Ганна Різатдінова знову гучно заявила про себе. У Корбель–Ессоні (Франція) киянка стала абсолютною чемпіонкою із сумою балів 71,582, випередивши Мелітіну Станюту з Білорусі, в якої 71,282. Ще одна наша співвітчизниця Аліна Максименко у підсумку стала сьомою.

А на попередньому етапі в Софії Різатдінова здобула дві срібні (булава, стрічка) та одну бронзову (обруч) нагороди. Тобто Ганна в цьо­му сезоні бере медалі на кожному з етапів КС.

Стрільба

На другому етапі Кубка світу з кульової стрільби в американському Форт–Беннінгу українець Олег Омельчук здобув дві срібні нагороди — у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 м та з малокаліберного пістолета з 50 м. В активі нашої збірної також «срібло» Романа Бондарука у швидкісній стрільбі із малокаліберного пістолета з 25 м.

Стрибки у воду

На четвертому етапі серії «Гран–прі» в американському Форт–Лодердейлі українські стрибуни у воду виграли дві срібні та дві бронзові нагороди. Другі місця посіли Ілля Кваша й Олексій Пригоров, Анна Письменська й Олена Федорова у синхроні з 3–метрового трампліна. Обидві «бронзи» здобули стрибуни з вишки — Олександр Бондар та Юлія Прокопчук.

Фехтування

На етапі «Гран–прі» в Берні (Швейцарія) український шпажист Богдан Нікішин здобув срібну медаль, у фіналі поступившись господареві турніру, лідеру світового рейтингу Максу Хейнзеру — 12:15.

Сучасне п’ятиборство

У Будапешті на четвертому етапі Кубка світу українці здобули дві нагороди — золоту й срібну. Вдруге поспіль у змаганнях жінок перемогла Ганна Буряк (5404 бала), а одразу за нею фінішувала Вікторія Терещук (5360).

У загальному заліку КС лідирує ще одна наша співвітчизниця Ірина Хохлова — 115 очок. Слідом за нею — Терещук із 108 пунктами, Буряк — п’ята (89).

Карате

Українка Аніта Серьогіна в категорії до 61 кг виграла «золото» чемпіонату Європи, що завершився у Будапешті.