«Повстання» вiдходiв

«Повстання» вiдходiв

У середу пiзно ввечері близько 19–ї години на муловому полі №3 Бортницької станції аерації (БСА), яке не експлуатується, стався прорив дамби. Як повідомляють у прес–службі Державної служби з надзвичайних ситуацій, виною всьому — інтенсивне танення снігу: «Унаслідок прориву тала вода надійшла до резервуара насосної станції, але насос, який відкачував воду, не впорався з великим об’ємом, що спричинило переповнення резервуара».

Теща знову не винна

Теща знову не винна

Звенигородський районний суд виправдав тещу народного депутата Вадима Колесніченка, яка, як писала «УМ», в 2007 році напоїла нашатирем свою підлеглу. Судова тяганина тривала 6 років. Нагадаємо, Валентина Македон, матір дружини нардепа, під час сварки з вихователькою Жашківського дитсадка Галиною Хрущ нібито з необережності влила їй у горло нашатирного спирту. Внаслідок цього жінка зазнала опіків дихальних шляхів та стравоходу ІІ ступеня.

Спадщина від мами

Спадщина від мами

Що робить майбутня мама, коли у неї починаються перейми? Телефонує чоловікові, кличе свою маму чи викликає «швидку». А молода мешканка Білопілля ввела собі наркотики. «Як вона пояснила потім, — розповідає співробітник служби зв’язків із громадськістю обласного управління міліції Євгенія Думчикова, — о шостій ранку в неї заболів живіт. Жінка почала нервувати, зварила собі мак і вколола куб». Зауважмо, було це за дві години до пологів.

Прибирай — і буде рай

Прибирай — і буде рай

Березневі замети розтанули за кілька тижнів, і на світ Божий з’явилися гори сміття. Масштаби «бардаку» настільки вразили Прем’єр–міністра, що він оголосив всеукраїнську мобілізацію на боротьбу з брудом. «Обсяг роботи великий, але все треба оперативно прибрати до великоднiх свят», — сказав Микола Азаров під час останнього засідання Кабміну. — Також вимагаю від голів регіональних адміністрацій і переконливо прошу мерів міст та голів сільрад: щойно дозволить погода, організувати прибирання територій своїх общин. Залучайте до цього всі наявні сили та надайте весь необхідний інвентар і транспорт».

Електростанція в торбинці

Електростанція в торбинці

Компактну систему енергозабезпечення, аналогів якiй немає в цілому світі, створили у Львові. Сам пристрій має вигляд пластини, що вміщує в собі сонячну батарею, суперконденсатор і електронний блок. Винахідники «Львівської Політехіки» працювали над його розробкою майже три роки. «Найменшу площину винаходу можна звести до величини в половину листа А4, — роповідає «УМ» професор Віктор Токарєв, один iз винахідників. — Його можна брати з собою у гори, щоб освітити намет, чи прикріпити пристрій до торбинки і завжди мати під рукою джерело енергії для підзарядки мобільного телефону чи МР3– плеєра». Винахід захищений від вологи.

«Відкрите» небо

«Відкрите» небо

Нинi в аеровокзальному приміщенні провели косметичний ремонт, а також обладнали новою технікою митний пункт і систему видачі ручного багажу. Приміщення має пропускну здатність до 400 пасажирів за годину.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Вода в погребі не має нічого спільного з повінню»

«Вода в погребі не має нічого спільного з повінню»

Згідно з останнім прогнозом Українського гідрометцентру, пік цьогорічної повені в Києві припаде на перші числа травня. Проте катастрофічним для столиці цьогорічне водопілля не буде. Про це в коментарі «УМ» повідомив директор Центральної геофізичної обсерваторії України Олександр Косовець. «Жодних підстав для ажіотажу або паніки, яку сьогодні нагнітають засоби масової інформації, я, наприклад, не бачу», — переконаний фахівець.

Всі статті рубрики