Старт дає Баку–2015

Старт дає Баку–2015

2015–й стане роком першої Європейської олімпіади. Відповідне рішення 8 грудня ухвалила 41–ша генеральна асамблея європейських олімпійських комітетів (ЄОК), що відбулася в Італії. В роботі генасамблеї ЄОК від України взяли участь президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та керівник його служби Юрій Тамм.

Зібравши скальпи фаворитів

Зібравши скальпи фаворитів

Починаючи з неділі, чемпіонат КХЛ узяв паузу до 19 грудня — на час товариських турнірів за участю збірних. Поки за океаном триває локаут (і кінця йому наразі не видно), гравці з НХЛ допомагають європейським командам — і національним, і клубним.

Винен капітан?

Винен капітан?

Є два мірила сили національних команд. Одне базується на принципі: сильний чемпіонат — сильна збірна, друге залежить від рівня легіонерів у колективі. Здавалося, наша жіноча гандбольна збірна, заявка якої на ЧЄ–2012 майже повністю складена з «іноземок», мала потенціал, аби всерйоз поборотися за високі позиції на першості Європи. Однак українські гандболістки опинилися в числі найгірших команд Європи разом із Македонією, Хорватією та Ісландією.

Не дівчатка для биття

Не дівчатка для биття

В Україні жіночий футзал, на відміну від чоловічого, тільки набирає обертів. Схожа ситуація простежується й у світі загалом. Третій «мундіаль», що завершився позавчора в Португалії, хоч і мав відношення до ФІФА, але все ще значився як «експериментальний».

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Трансферні невдачі «Динамо»

Трансферні невдачі «Динамо»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Причин того, що зараз ім’я «Ди­намо» вже не страхає навіть середняків національної першості, досить багато. Однiєю з основних складових успішної гри є грамотна трансферна політика, якою «Динамо» останнім часом похвалитися не може. Зараз, напередодні призначеної на міжсезоння «великої чистки» в столичній команді, варто згадати найяскравіші трансферні невдачі «біло–синіх». А ці провали стають помітними явищами вже не тільки в масштабах України. Викинуті на вітер суми «важчають» рік у рік і привертають увагу всієї Європи. Якщо в 2009–му динамівці витратили на трансфери трохи більше 13 млн. євро, то через рік витратна частина збільшилася більш ніж у півтора раза, а влiтку 2012–го «Динамо» виклало на новачків більше 30 млн. євро!

На ділі рекордна сума витрат обернулася рекордною для киян кількістю поразок у чемпіонаті (5), програною боротьбою за чемпіонство та невдачею в Лізі чемпіонів...

Стиль «Дніпра»

Стиль «Дніпра»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Обидві українські команди, що грали в груповому турнірі Ліги Європи, заздалегідь забезпечили собі перші місця у квартетах. Тож останні матчі календарного року проти аутсайдерів розглядали як своєрідне тренування перед відпусткою. Харків’яни без Тайсона і Шав’єра у Відні виглядали непереконливо й дозволили «Рапіду» здобути першу перемогу. А от «Дніпро», окрилений своїми вболівальниками, вирішив не спиняти переможний поступ і просто познущався над стокгольмським АІКом — 4:0. Очевидно, це був останній матч Олександра Алієва в Дніпропетровську — після п’ятимісячної оренди він повертається в київське «Динамо».

Нові принцеси альпійських гір

Нові принцеси альпійських гір

Упродовж останніх років у національній жіночій збірній iз біатлону щосезону з’являється новий лідер. Спочатку найкращі індивідуальні результати демонструвала Валентина Семеренко, потім естафетну паличку перейняла її сестра Вікторія. А нинішній сезон, принаймні його початок, проходить під акомпанемент Олени Підгрушної.

Всі статті рубрики