Старт дає Баку–2015

11.12.2012
Старт дає Баку–2015

2015–й стане роком першої Європейської олімпіади. Відповідне рішення 8 грудня ухвалила 41–ша генеральна асамблея європейських олімпійських комітетів (ЄОК), що відбулася в Італії. В роботі генасамблеї ЄОК від України взяли участь президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та керівник його служби Юрій Тамм.

Як повідомляє сайт НОК України, за проведення континентальної Олімпіади проголосувало 38 делегатів, вісім висловилися проти, три — утрималися.

Уже визначено, що першою столицею Євроігор стане Баку, а змагання відбудуться в червні–липні 2015–го. У програму буде включено 15 із 28 олімпійських видів спорту плюс два неолімпійські, які поки ще не вибрано.

Азербайджан останнім часом приймає багато спортивних заходів найвищого рівня. Для Євроолімпіади 2015 року в Баку заплановано збудувати сучасний стадіон на 65 тисяч місць. Місто подавало заявку на проведення «великої» Олімпіади 2020 року, але в травні ц. р. після голосування в другому турі не потрапило до шорт–листа, поступившись Стамбулу, Мадриду й Токіо.

Уже відомо, що Європейські ігри проводитимуться кожні чотири роки — так само, як і звичайні Олімпіади.