Зібравши скальпи фаворитів

11.12.2012
Зібравши скальпи фаворитів

Починаючи з неділі, чемпіонат КХЛ узяв паузу до 19 грудня — на час товариських турнірів за участю збірних. Поки за океаном триває локаут (і кінця йому наразі не видно), гравці з НХЛ допомагають європейським командам — і національним, і клубним.

Збірна України візьме участь в етапі «Європейського хокейного виклику» в Румунії, в місті Меркуря Чук, де суперниками підопічних Олександра Куликова будуть румуни (матч із ними — 13 грудня), а також давні знайомі — команди Казахстану (14 грудня) та Польщі (15–го). Перед тим «синьо–жовті» провели триденний збір у Броварах, який закінчився вчора. Щоправда, Куликов дав перепочити лідерам і запросив до участі в спарингах більше «других номерів».

«Донбас–1» делегував у збірну лише нападників Максима Квітченка й Віталія Доніку (ще шестеро гравців представляють другу команду Донецька). Олексій Понікаровський заліковує травму паху, а Руслан Федотенко — просто взяв перепочинок. «Донбас», де Федотенко є одним із провідних виконавців, повернувся з уральсько–сибірського турне з максимальним ужинком. Після перемоги над аутсайдером, єкатеринбурзьким «Автомобілістом», донеччани обіграли й двох лідерів Східної конференції — челябінський «Трактор» та очолюваний НХЛівцем Євгеном Малкіним магнітогорський «Металург». Парадоксально, але в матчах із визнаними фаворитами колектив Юліуса Шуплера набрав більше очок, ніж із командами другого–третього ешелонів!

«Пауза допоможе нам. Ми добре грали на виїзді, але для цього успіху витратили дуже багато сил», — цитує Федота клубний сайт.

Після цієї серії перемог «Донбас» повернувся на восьмий рядок турнірної таблиці західної конференції, що дає перепустку до «плей–оф».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Минулої п’ятниці в Білій Церкві, що на Київщині, урочисто відкрили нову льодову арену, на якій проводитиме свої домашні матчі та тренуватиметься клуб Професійної хокейної ліги «Білий барс», а також займатимуться юні хокеїсти та любителі шорт–треку.

Білоцерківська споруда вартістю 30 млн. грн. аналогічна тим, що зведені в Києві, Донецьку, Дніпропетровську та Новояворівську. На черзі — льодові арени в рамках програми «Хокей України» в Дружківці, Луганську та Севастополі.

 

ЗМІНА

Учора в Донецьку стартував молодіжний чемпіонат світу в першому дивізіоні, група В. Це, фактично, третя за силою ліга у віковій категорії до 20 років. За єдину путівку до групи А першого дивізіону борються однолітки з України, Великої Британії, Казахстану, Італії, Польщі та Хорватії. До другого дивізіону вилетить команда, яка посяде останнє місце.

Календар матчів збірної України, яку тренує Олександр Годинюк

(усі матчі — вечірні):

10 грудня

Україна — Велика Британія

12 грудня

Італія — Україна

13 грудня

Україна — Польща

15 грудня

Казахстан — Україна

16 грудня

Хорватія — Україна

 

ТАБЛО

КХЛ. «Металург» (Магнітогорськ) — «Донбас» (Донецьк) — 1:2 (0:0, 1:1, 0:1; Бернацький, 23 — Кіїскінен, 33 (більш.); Подградськи, 59 (більш.)), «Авангард» — «Витязь» — 4:2, «Барис» — «Динамо» (Мн) — 7:2, «Югра» — «Сєвєрсталь» — 3:2, «Автомобіліст» — «Динамо» (Р) — 1:3, «Салават Юлаєв» — «Металург» (Нк) — 3:2, «Трактор» — «Спартак» — 4:0, «Ак барс» — «Амур» — 4:3, «Нафтохімік» — «Сибір» — 2:0, СКА — «Торпедо» — 1:0, ЦСКА — «Динамо» (М) — 4:6, «Слован» — «Лев» — 2:1, «Динамо» (Мн) — «Динамо» (Р) — 2:1.

Становище команд у Західній конференції після 33 матчів: «Динамо» (М) — 73, «Локомотив» — 64, СКА — 67 (32), ЦСКА — 63, «Слован» — 50, «Сєвєрсталь» — 48, «Лев» — 47, «Донбас» — 46 (34), «Торпедо» — 43 (32), «Динамо» (Мн) — 41 (34), «Витязь» — 38, «Атлант» — 37, «Динамо» (Р) — 32 (34), «Спартак» — 32.

Лідери Східної конференції: «Ак барс», «Авангард» — 68 (34), «Трактор» — 66, «Металург» (Мг) — 63, Салават Юлаєв» — 57 (34).