НОВИНИ ПЛЮС

31.10.2012

Кіно про Юлю

Продюсер документальної стрічки «Ходорковський», німкеня Симона Бауман шукає кошти для зйомок подібного фільму — про Юлію Тимошенко. «На жаль, інтерес до цієї теми на Заході не дуже високий, швидше, Тимошенко — це «журналістський проект». Вибити кошти з кінофондів важко, — бідкається Симона Бауман в інтерв’ю «Газеті по–українськи». — Розраховуємо на громадське телебачення». Автори документального кіно про ув’язненого екс–Прем’єра України хочуть знайти 150 тисяч євро. Пошук коштів під стрічку про ув’язненого російського олігарха проходив трохи простіше, каже пані Бауман, адже «той фільм поєднав теми Росії, нафти й олігархів», проте також тривав майже два роки.

Нагадаємо, стрічку «Ходорковський» було заборонено до прокату в РФ.

Ватикан на Венеціанській бієнале

У 2013 році Ватикан уперше в історії візьме участь у славетній Венеціанській бієнале, передає агенція «Рейтер». Минулого року італійська газета «Ла Стампа» писала, що до славетної виставки Папський престол запропонує роботи одинадцяти художників з усього світу, як початківців, так і відомих сучасних майстрів, які по–своєму інтерпретуватимуть 11 глав Книги Буття.

Відомо, що поряд iз Ватиканом на наступній, 55–й, Венеціанській бієнале дебютуватимуть також Багами, Кувейт, Косово, Нігерія, Парагвай, Кот–д’Івуар, Мальдіви. Темою Венеціанської бієнале–2013 стане «Енциклопедичний палац». Ця тема запозичена у нині покійного художника Марино Ауріті, котрий розробив і запатентував дизайн музею, що міститиме всі винаходи людства — від колеса до супутника. За задумом Ауріті, це має бути 136–поверховий хмарочос. Нині макет цього музею заввишки 3,5 метра зберігається у фондах Музею американського народного мистецтва в Нью–Йорку.

Шварценеггер: другий призов у «Легенду про Конана»

Екс–губернатор штату Каліфорнія, 65–річний Арнольд Шварценеггер зіграє головну роль в оновленій стрічці «Легенда про Конана» — тій самій, що у 1982 році зробила його знаменитим актором. Як пише «Лєнта.ру», Шварценеггер уже підписав контракт iз кіностудією Universal Pictures, яка планує випустити фільм на широкі екрани уже в 2014 році. Подробиці сюжету наразі не розголошують, відомо, що це буде продовження оригінальної стрічки «Конан–варвар».

Нагадаємо, що вищезгадана «серія» з кінолегенд про Конана вже переживала «друге народження» — в 2011 році Paradox Entertainment у співпраці з іншими кінокомпаніями США випустила фільм «Конан–варвар» iз Джейсоном Момоа в головній ролі. Прокат був майже провальним.