Європа через Чернігів

Європа через Чернігів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віктор Ющенко продовжує поїздки по Україні. Вчора він відвідав Чернігів, де провів прес–конференцію та зустрівся зі студентами й викладачами Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Шевченка.

З глядачів по гривні — ТВі в ефірі

З глядачів по гривні — ТВі в ефірі

Понеділок не став останнім днем для опозиційного кабельного телеканалу ТВі, вихід якого в ефір могли повністю заблокувати за несплату боргу Державній податковій службі. Гендиректор каналу Микола Княжицький iз телеекрана повідомив, що з грошей, зібраних людьми та юридичними особами на підтримку ТВі, сплачено необхiднi податковій 4 098 451 грн. Несплата цієї суми у гранично короткі терміни, встановлені судом, могла б призвести до блокування всіх фінансових рахунків телеканалу і, як наслідок, — до унеможливлення подальшої роботи. Перерахувавши гроші, Княжицький повторює: «Ми переконані, що ця сума нарахована нам безпідставно, з метою тиску на телеканал, iз метою закрити нас перед виборами».

«Якщо кияни не врятують столицю, її перетворять на периферію»

«Якщо кияни не врятують столицю, її перетворять на периферію»

Валерій Асадчев належить до політиків, які стояли біля витоків української державності. Він був серед тих, хто піднімав перші державні прапори і боровся за незалежну Україну. Його знають як чудового економіста й господарника, якому є чим звітувати. Майже сім років він очолював Московський (тепер Голосіївський) район міста Києва і 4 роки — Полтавську область. Тоді, в 90–ті, Московський район столиці називали економічним дивом. А Полтавська область, яка не має міст iз великою кількістю населення, стала серед провідних інвестиційних областей країни.

Багато що було зроблено Асадчевим вперше. Зокрема, перші альтернативи ЖЕКам (і це ще у середині 90–х років), перші сучасні системи прибирання сміття, перші ОСББ, перший бювет з питною артезіанською водою, перший будинок для ветеранів. У полтавський період: ініціатор програми доступного житла і перший, хто збудував таке житло, перший, хто отримав біогаз із сміттєзвалищ і розпочав запровадження альтернативних джерел енергії у комунальному господарстві.

Нинішню ситуацію в столиці та в Україні загалом Валерій Асадчев оцінює як плачевну. Хоча й дивиться в майбутнє з оптимізмом. «Сьогодні Київ втратив і бюджет, і керованість, — говорить Валерій Асадчев. — Треба йти і захищати рідне місто». Саме для цього Валерій Асадчев і балотується до Верховної Ради по 218–му округу в Києві. Де свого часу його вже обирали народним депутатом.

Адмінресурс у День села із тричі передарованим автобусом

Адмінресурс у День села із тричі передарованим автобусом

«...Знайомі розказують: у селах району ходять від хати до хати й спонукають людей ставити підпис на якомусь аркуші. Кажуть, підпишіться, що ви за те, аби депутатом став отакий–то і провів газ до села, — розповідає телефоном із Путивля Антон Васильович, тамтешній активіст. — А людям що? Вони ж за газ готові підписатися!»

Лазівок для порушень виборчого законодавства придумано немало. Не сказати, що на нинішніх виборах є якісь особливі «ноу–хау», втім певне оновлення спостерігається. Що ж до підписів, які збирають на Путивльщині, то біда навіть не в тім, що хтось віддає голос «за газ» на невідомому аркуші. Проблема в тому, що при ­цьому фіксують персональні дані людей, які можуть бути використані при фальсифікації виборчих документів.

І подібні повідомлення від громадських активістів останнім часом почастішали.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За право знати

За право знати

18 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Учора й сьогодні провідні українські мас–медіа та новиннєві інтернет–сайти вийшли із білими шпальтами або чорними «шапками» на знак протесту проти переслідувань журналістів, що несуть суспільству правду. «Україна молода» приєдналася до акції колег.

Всі статті рубрики