НОВИНИ ПЛЮС

26.09.2012

Візити

Учора почався робочий візит Президента Віктора Януковича до США, де він візьме участь у роботі 67–ї сесії Ген­асамблеї ООН у Нью–Йорку. У рамках візиту Янукович виступить на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї, візьме участь в офіційному прийнятті від імені президента США Барака Обами, офіційному ланчі від імені Генсека Об’єднаних Націй Пан Кі Муна, проведе деякі двосторонні зустрічі, повідомляє прес–служба Банкової.

Позиція США

Резолюція Сенату США щодо ситуації в Україні є думкою окремих сенаторів, які працюють на деякі політичні сили в Україні. Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара в ефірі телеканалу ICTV. Коментуючи прийняття Сенатом різкої резолюції щодо санкцій для посадовців у відповідь на політичні репресії, Кожара зазначив, що документ приймався «пізно вночі» і після оголошення його розгляду «більша частина сенаторів пішла із залу».

«Резолюція носить лобістський характер. За її просування американським компаніям, представників яких я бачив якраз в кімнаті засідання комітету Сенату, проплачені, я так розумію, надзвичайно великі гроші», — припустив Кожара. «Регіонал» вважає, що цей документ не має ніякого впливу на адміністрацію та Держ­деп, і «є думкою окремих сенаторів, які, на жаль, працюють на окремі політичні сили в Україні».

Відділ кадрів

Вища рада юстиції задовольнила заяву голови Верховного Суду Петра Пилипчука про відставку у зв’язку з досягненням пенсійного віку.

Раніше у ЗМІ проходила інформація, що ВСУ може очолити ставленик «Регіонів», нинішній суддя Верховного Суду Леонід Фесенко.